Miljø & Grøn energi

Grøn energi er vejen frem

groen_energy

De senere år har eksperter og politikere haft travlt med formaninger om, at vi skal passe på vores natur. Co2 og forurening skal reduceres, og det skal næsten ske med fandens vold og magt

For at imødekomme kravene om mindre Co2 og forurening, er der også kommet nye metoder til, hvordan vi kan varme vores boliger op, og hvordan vi kan lave elektricitet. Ord som solceller, varmepumper og pillefyr er blevet fast inventar i den danske retskrivningordbog.

Hvorfor grøn energi?

Der er mange gode grunde til at investere i grøn energi. Dels er det, som nævnt før, en rigtig god løsning i bestræbelserne på at være god mod naturen, da Co2 udslippet mindskes med enorme mængder. Et godt eksempel herpå er, at et solcelleanlæg på 20 kvadratmeter reducerer Co2 udslippet med et ton om året, hvis man sammenligner med hjem uden solcelleanlæg.

Ud over dette, er det også muligt for mange mennesker at lave enorme besparelser på energiregningerne. Med et jordvarmeanlæg er det muligt at skære over halvdelen af varmeregningen, hvis man skifter fra et oliefyr. Det er altså mange penge.

Så der er rigtig god grund til at investere i grøn energi.

Hvad er en varmepumpe

En af de mest populære varmekilder er en varmepumpe. En varmepumpe findes i to forskellige varianter:

  • Luft til vand varmepumpe
  • Luft til luft varmepumpe

Fælles for dem begge er, at de optager varmeenergierne i udendørsluften og sender denne varme ind i huset. Ved luft til vand varmepumpen sker det ved at energien trækkes ud af udendørsluften, for derefter at blive sendt ind i husets varmtvandsbeholder, der så kan sende varmt vand ud i radiatorene. Du kan også bruges denne varmepumpe til varmt brugsvand, når du skal i bad.

Med luft til luft varmepumpen er det ikke muligt at lave varmt brugsvand. Denne type virker lidt som et omvendt aircondition anlæg, men hvor det i stedet for kold luft, er varm luft, der bliver sendt ind i huset. Nogle luft til luft varmepumper kan også fungere som decideret aircondition anlæg.

Hvad er solceller

Solceller anvendes til at producere el. Måden hvorpå et solcelleanlæg kan lave elektricitet er ved, at det opfanger energierne i lyset fra solen. Det sker selvfølgelig, når solen skinner, men kan også fungere, selvom det er overskyet. Når den har opfanget energien laver solcellerne den om til el, der enten bliver oplagret på et batteri, eller bliver sendt ud på det offentlige el-net.

En af de fordele, der er ved solcellerne er, at det er muligt at sælge den strøm, man ikke selv forbruger. Det vil sige, at hvis du producerer 100 kWh men kun bruger 50, får du penge for de 50, du ikke bruger. Du får mellem 1,16 og 1,3 kroner pr. solgte kWh. Du må tjene 7.000 kroner skattefrit om året.

Hvor kan man læse mere om grøn energi?

greenmatch_logo

Et godt sted at læse mere om grøn energi er på hjemmesiden Greenmatch.dk.
Denne side kan give dig information inden for disse grønne energikilder:

  • Solenergi
  • Isolering
  • Opvarmning

På siden er det også muligt at bestille tilbud. Det foregår på den måde, at du udfylder en kontaktformular, hvori du udfylder dine personlige behov. Herefter matcher greenmatch dine behov med nogle forskellige leverandører, der så tager kontakt til dig med henblik på et tilbud. Det er helt gratis for dig at indhente tilbudene, og det tager kun få minutter. Det er oven i købet helt uforpligtende.

Dette er en god måde, hvorpå du kan spare rigtig mange penge, som du kan bruge på langt sjovere ting end regninger.

Det er klart at det koster nogle knaster, men grøn energi kan som regel altid betale sig. Så du bør gå ned i banken og låne pengene. Det tjener sig alligevel hjem efter nogle få år.