Samfund

Hvad kan du gøre hvis kommunen vil tvangsfjerne dine børn?

Tvangsfjernelse af børn

I Danmark tvangsfjerner man som regel kun børn som en sidste udvej, ud fra en bedømmelse om at barnet vil lide skade under sine hjemlige forhold. Dog sker der af og til fejl i kommunernes sagsbehandling. Læs her hvad du kan gøre, hvis du mener at der er blevet begået fejl i din families sag.

Sæt dig grundigt ind i sagen

Det juridiske område for tvangsfjernelser er meget kompliceret, og kan forekomme uoverskueligt. Der findes mange regler på området og hver sag er unik. Hvis du ønsker at beskytte dit barn mod en mulig tvangsfjernelse, bør du sørge for at sætte dig ind i behandlingen af din sag.

Ofte kan samarbejdet med kommunen forekomme svært, og kommunikationen kan være besværet. Dette skyldes ofte at kommunens sagsbehandlere har meget travlt, og derfor kan komme til at lave fejl, som kan få betydelige konsekvenser for din familie.

Mange mennesker oplever skiftende sagsbehandlere og modsatrettede signaler fra kommunen igennem forløbet. Derfor kan en periode med kommunal indblanding være meget stressende for en familie.

Søg hjælp

Uanset om du frygter en forestående tvangsfjernelse af dit barn, eller dit barn allerede er blevet uretmæssigt fjernet fra familien, kan du med fordel søge hjælp i din sag. Du kan kontakte en advokat som har speciale i denne type sager.

Flere advokater yder gratis bistand til pressede familier, så du kan kontakte dem og få hjælp i din kamp for at beholde dit barn. Professionel hjælp er i mange tilfælde af stor betydning, da en advokat kan finde hullerne i din sag og forhåbentlig omstøde en kommunal afgørelse.

Uanset hvad du får at vide fra kommunens side, har du ret til at kæmpe for at beholde dit barn hjemme. Børn fjernes kun i yderste nødstilfælde, så hvis du mener at kommunen har truffet en forkert beslutning, skal du ikke tøve med at kontakte en advokat.