Privatøkonomi

Vil du spare omkring 7.000 kr?

solceller

Du har mulighed for, at spare en masse penge hvis du investerer i et solcelleanlæg.  Du skal holde øje med den nye nettomålingsordning, den giver dig nemlig mulighed for at spare penge.

Du kan få et tilbud på solceller her på: www.solceller-pris.dk.

Hvad er forskellen på den nye og gamle nettomålingsordning?

Det er ikke helt til at finde hoved og hale i, hvad der er rigtigt og forkert i forhold til den nye og den gamle nettomålingsordning. Det vigtigste er, at du sparer penge uanset hvilken en af dem du hører under. Du kan ikke selv vælge hvilken nettomålingsordning du hører under. Det afhænger nemlig af i hvilket år, du har købet dine solceller.

Den gamle ordning er for folk, der har købt solceller før 2012. Ved den gamle ordning opgjorde man først elforbruget samlet i slutningen af hvert år. Det betød, at du kunne være heldig at spare lidt ekstra penge, fordi i de tider hvor dit anlæg overproducerede energi, og de perioder hvor der var underskud, der balancerede dette nogenlunde i slutningen af året.

I den nye ordning skal forskellen mellem den el husstanden forburger og den mængde er produceres udregnes pr. time. Det betyder at du sammenlignet den gamle ordning mister nogle penge.

Men bare rolig! Med den nye ordning er der stadig masser af penge at spare. Helt præcist er der 7.550 kr at spare, hvis altså du bor i et gennemsnitsligt almindeligt familie hus på omkring 140 m2. Herudover skal du også have et gennemsnitsligt forbrug af el på 5.000 kWh om året.

Havde det været den gamle ordning havde du måske haft muligheden for at spare mere? Det er lidt hips om haps fordi man kan sige, at hvis du først nu har investeret i dit solcellelæg så falder du under den nye ordning alligevel.

Nu hvor du hører under den nye ordning er der flere ting der spiller ind på din besparelse. Din tilbagebetalingstid falder nemlig afhængig af om du vælger den skematiske ordning eller virksomhedeordningen.

Hvis du vælger den skematiske ordning kan du nedskrive antal 1-2 år på tilbagebetalingen, fordi du kan for tilskud i form af håndværkerfradraget, som jo betaler en del af lønnen til håndværkere.

Hvis du vælger virksomhedordningen og har topskat, kan du faktisk være så heldig at du skal nedskrive antallet af år med 2-3 år. Herudover kan du spare en god pose penge ved at bruge denne ordning, fordi du har mulighed for at afdrage en masse penge.

Det er lidt en jungle, vi håber du er blevet lidt klogere.