Privatøkonomi

Unge og økonomi

kassekreditAh den kære ungdom. Fest, farver, ferier, biler, kæledyr, de har det hele. Vi lever i et velfærdssamfund, hvor vi bliver betalt for at gå i skole, får økonomisk støtte hvis vi mister vores arbejde eller lignende. Dette er ikke altid nok for den enkelte borger, og de begynder at blive grådige.

Mange har en tankegang, der bygger på at jo flere penge man har, jo mere sjov kan man have. Mange glemmer dog bare, at tilgengæld så kommer de ekstra penge ikke uden en pris. Det kan enten være i form af mange arbejdstimer, dermed mindre fritid og mulighed for stress.

Derudover hvis pengene er lånte penge, står man i gæld. Det kan enten være til banken, familie, eller hurtig låns udbydere. Om det er det ene eller andet, så har man begivet sig ud en situation, hvor pengene ikke helt kan bruges op. De skal nemlig betales tilbage, og i mange tilfælde, betales der flere penge tilbage end der blev lånt.

Bolig

Det er igen blevet lettere at overtale forældrene til at finansiere boligen. Finanskrisens tag er begyndt at slippe, og økonomien er blevet mere stabil igen. Bankerne er også blevet mere villige til at låne, og endda til fordelagtige renter. Dette kan være både en god og en dårlig investering.

Det kan være en god investering i flere tilfælde. Det kan fx. være, at barnet har en yngre søskende, der ville kunne overtage boligen efterfølgende, hvis den ældste flyttede ud. Ellers er det en god måde for forældrene, har have en lejlighed der kan være ledig, hvis de en dag beslutter at flytte fra deres nuværende bolig, fx. et større hus.

Lån

I takt med det er blevet lettere at låne penge, begynder flere og flere unge også at låne fra de fylder 18 år. Der findes mange muligheder til at låne penge, og det er ikke længere kun på nettet. Der er kommet udbydere, der gør det muligt at låne via en sms, og det går lige så hurtigt, og uden at skulle stille sikkerhed.

Det er netop på grund af det med at stille sikkerhed, at mange vælger at låne fra hurtig låns udbydere, frem for banken. Der er en større følelse af, at pengene kan bruges frit, da man ikke har skulle retfærdiggøre hvad de skulle bruges til, som man ellers skal i banken.

Det bør faktisk kræve en del planlægning at låne penge. Man skal være sikker på man har brug for at låne dem. Man skal kunne betale dem tilbage til tiden, plus renter. Og det skal seriøst overvejes, om det kan betale sig at betale flere penge tilbage end man låner, frem for at spare op og leve lidt strammere i en periode.