Business & Iværksætteri

Træder du i kraft som leder?

Lær at være en god leder
Vi har alle oplevet den dårlige leder der enten pisker folk og overhører skrigende eller den dovne leder der blot vil have sin hyre og egentlig er ligeglad med alt andet. Ingen der har respekt for dem selv og deres branche ønsker at være en sådan leder. Det er derfor vigtigt at du træder i kraft som leder og viser at du ikke er ligeglad. Det kan dog måske være svært at vide hvornår man skal handle og hvornår man overser signaler. Vi har lavet dette indlæg til dig som er leder og har brug for lidt vejledning. Opfylder du ikke kravende for hvad en god chef er, såsom at rose dine medarbejdere eller stoppe konflikter før de eksploderer, kan det have alvorlige konsekvenser ikke blot for dig som leder men også for hele afdelingen. Her er et par punkter som du skal være opmærksom på.

Beslut dig!

Som leder er det vigtigt at du kan beslutte dig og tage et valg. Gør du ikke det kan du risikere at lamme hele afdellingen. For hvis ikke engang deres leder kan tage en beslutning hvem kan så? din afdelling vil hurtigt blive svækket og miste fokus. Find derfor din bedste leder hat og skru den godt på når der skal tages et valg.

Hold ro i teamet

På arbejde er det vigtigt at en afdelling ser på sine kollegaer som et team, nogle de arbejder sammen med for at nå et fælles mål. De skal føle sig stærkere sammen og udvikle hinanden. Dette kan ikke lade sig gøre hvis der opstår uløste konflikter, der hurtigt eskalerer helt ud af propation. Derfor skal du som leder være god til at træde ind som en neutral person og løse det, så teamet kan samle sig igen.

Husk at vidergive vigtig information

En af de mest kritiske situationer er når vigtig information ikke bliver givet videre. Nogle ledere har en tendens til ikke at bruge tid på vidergivelse af information, hvilket kan resultere i fejl og dårlige tal fra medarbejderne. Laver medarbejderne en fejl på baggrund af at du ikke har gjort dit job som leder, vil de føle afmagt og irritation mod dig, hvilket ikke er målet for en leder da du jo helst skal lede dem og ikke skubbe dem.