Rejser & Oplevelser

Tips til en fed rejse til Vietnam

Her et par tips til en fed ferie i Vietnam

Vietnam er en fantastisk ferie- og rejsedestination. Men desværre også en destination alt for få turister vender tilbage til – sammenlignet med populære rejsedestinationer som Thailand, Tyrkiet, Bulgarien, Grækenland og Spanien.

Derfor kommer her to essentielle råd til, hvordan du kan få en mest ud af din ferie i Vietnam og undgå ubehagelige fælder. Forhåbentlig får du øjnene op for denne fantastiske feriedestination og får lyst til at vende tilbage igen og igen – og igen.

Tag afsted når vejret er bedst

Vietnam er generelt fugtigt og varmt. Men da landet strækker sig langt, er det kun naturligt, at vejret også ændrer sig betydeligt inden for landets egne grænser. Overordnet set findes der tre forskellige vejrområder. Det kan sne i Sapa mens de har en brændende varm soldag nede i Phu Quoc. Når du rejser til Vietnam, er det derfor vigtigt at du nøje overvejer, hvor det giver mest mening at tage hen i forhold til hvornår på året, du rejser.

  • Nordlige Vietnam: Forvent varme våde somre og kølige tørre vintre oppe nordpå. Det kan blive ret koldt her om vinteren – fra september til november – især ved grænsen til Kina.
  • Centrale Vietnam: Denne region nyder af at have et varmt, tørt vejr mellem januar og august, hvor temperaturen kan ramme midten af trediverne.
  • Sydlige Vietnam: Her finder man et tropisk klima med to definerede årstider/sæsoner – den våde og den tørre. Det bedste tidspunkt at tage hertil er naturligvis i løbet af sidstnævnte sæson; fra december til april.

Vær klar til at prutte om prisen og gå fra en handel

Priserne i Vietnam er meget billige, men forvent at betale efter din forhandlingsevne. Der er ingen faste priser. Dette kan være skræmmende i starten, men til sidst vil du vænne dig til det. Og måske vil du endda synes, at det er sjovere at handle på denne måde!

Hold tungen lige i munden. Vietnameserne vil forsøge at puste priserne op. De elsker at gøre forretning, men hader at se en kunde gå væk fra en handel. Det bedste du kan gøre er at være informeret og parat til at bestemme en en god pris på stedet. Det er tilrådeligt at skjule alle ting, der kan få dig til at se rig(ere) ud – ure, smykker, store pengesedler osv. – for at gøre dit bud mere overbevisende.

Sådan prutter du om prisen i Vietnam:

Kom med en maksimumspris, du er villig til at betale og hold fast ved den. Uanset hvad. Undervurder ikke værdien af høfligt at begynde at gå væk. De vil kalde dig tilbage, hvis du tilbød en ‘fair deal’, eller tilbyde dig deres laveste pris, mens du stadig er i høreafstand. Lad dem ikke klemme et højere beløb ud af dig end den maks-pris, du selv har sat. Vietnameserne respekterer en hård kunde, selvom du måske føler, at du spilder deres tid.