Bolig

Tag på safari i Tanzania

Tanzanias flotte natur og safariland

Ferie er fantastisk! Dét at komme lidt væk fra ens dagligdag, de sædvanelige rutiner og den ensformelige trommerum, er en ubeskrivelig glæde, som giver en et frisk pust! Men det er også vigtigt, at man oplever noget nyt, når man er på ferie, og ikke bare opholder sig ved den samme pool i to uger. En rejsetype der vil give en oplevelse for livet, er en safari i Tanzania. En rejse til Tanzania vil, ud over safari, kunne tilbyde oplevelser og aktiviteter, som ikke er mulige andre steder i verden.

Safari iTanzania

safarihat lilleTanzania er et helt unikt land, som gemmer på et utal af hemmeligheder, skatte og oplevelser for enhver smag.  Når man hører ordet safari, vil de fleste mennesker automatisk tænke på Tanzania, hvilket er med god grund. Landet er nemlig op til flere gange blevet nomineret og kåret af brugere, som det bedste safariland i verden. Dette bunder hovedsageligt i det exceptionelle og mangfoldige dyreliv, som ikke findes mange andre steder i verden. Hvis man rejser til Tanzania for at opleve en safaritur, er man således stort set garanteret at se dyr, man aldrig har set før, eller slet ikke vidste eksisterede.

De populære dyr i Tanzania

Som nævnt ovenfor lever der utrolig mange og forskellige dyr i Tanzania, hvorfor det ikke er muligt at nævne dem alle her på siden. Nedenfor vil således blot være et udsnit af nogle af de spændende dyr, som man vil have mulighed for at se på en safari i Tanzania:

 • The Big Five
  Før dyrene nævnes, er begrebet “The Big Five” ofte det første, der strejfer én, når man tænker på hvilke dyr, man gerne vil se på en safari. “The Big Five” er et begreb, der stammer tilbage fra da jægere gik på storvildt i Afrika, og var således de dyr, der var mest prestige i at skyde. Nu er det således blot de dyr, folk gerne vil se på en safari, da jagt ikke er lovligt i nationalparkerne og vildtreservaterne i Tanzania.  “The Big Five” er elefanten, løven, leoparden, næsehornet og bøflen. Alle fem er yderst imponerende dyr, men der er mange andre spændende dyr på savannen, som er værd at se efter.
 • Løven
  Savannens konge, er som nævnt ovenfor, er et dyr, man ikke må misse. Dette fantastiske og majestætiske dyr er så imponerende, at selv dronningen ville blive målløs ved synet af dette dyr.
 • Elefanten
  Et så stort dyr, men med en sådan ro, er et helt unikt syn. På trods af elefantens størrelse, har den stadig noget yndefuldt over sig, når den roligt vandre over savannen i flok.
 • Geoparden
  Verdens hurtigste pattedyr er ikke noget, man har mulighed for at se hver dag. Denne fantastiske skabning kan på kortere afstande løbe med en hastighed på 120 km/t, hvorfor der ikke er mange dyr, der kan slippe fra geoparden.
 • Flodhesten
  Dette mærkværdige dyr, opholder sig det meste af tiden i søerne, hvorfor man oftest kun ser dens lyserøde ører og næsebor stikke op over vandets overflade. Men man skal ikke lade sig snyde, dette ellers dovent udseende dyr er yderst farligt, og der er ingen dyr i Afrika, der dræber flere mennesker end flodhesten, således skal man være en smule påpasselig.
 • Giraffen
  Giraffen er af gode grunde relativ nem at få øje på. En voksen han giraf kan stikke seks meter op i luften, hvorfor de let kan ses på en ellers flad savanne. Det smarte ved den lange hals er, at giraffen har mulighed for at nå den mad, der er oppe i toppen af træerne, som de andre dyr ikke kan nå.

Dette er langt fra en udtømmende list over hvilke dyr, der er værd at se på en safari i Tanzania. Dog er ovenstående dyr, som de fleste ville være skuffede over, hvis de ikke havde oplevet på en safaritur. På trods af de mange dyr i Tanzania, kan man selvfølgelig aldrig vide sig sikker, da dyrene lever frit, og derfor kan gå deres egne veje. Dog har man gode chancer med de lokale guider, da disse kender dyrenes vaner og gemmesteder.

Andre ting man kan tage sig til i Tanzania

Safaripige i TanzaniaNår man er rejst hele vejen ned på den anden side af Ækvator, ville det være en skam, hvis ikke man oplever et par af de andre fantastiske seværdigheder, som Tanzania kan byde på.  Eksempelvis gemmer Tanzania på Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, som stolt rejser sig over savannen med sine 5895 meter og sneklædte top. En rejse til Tanzania kan således give dig mulighed for at stå på Afrikas tag, med det afrikanske kontinent under fødderne og skue ud over Tanzanias imponerende landskab.

Udover Afrikas højeste bjerg er Afrikas største sø, Viktoria søen, også beliggende i Tanzania, hvilket bestemt også er et besøg værd. Efter en spændende, men ofte udmattende safari, bjergbestigning eller lignende, kan det være en god idé at slutte ferien af med en afslappende badeferie på Zanzibar. Øgruppen ud for fastlandets kyst i Det Indiske Ocean byder på azurblåt vand, hvide sandstrande og meget mere.

Alt i alt er Tanzania et land med mange skatte og oplevelser, som blot venter på at du oplever dem.