Business & Iværksætteri

Tag aldrig kviklån

Tag ikke kviklån

Kortfristede lån (kviklån) har været flittigt udskældt af medierne, men er de virkelig så slemme? Der er selvfølgelig situationer, som bestemt ikke egner sig til kviklån, men der er altså også situationer, hvor det kan være en rigtig fin løsning.

Kviklån – økonomiens svar på fastfood

De fleste af os har spist fastfood en del gange, og det har aldrig skadet nogen. Vi ved dog også godt, at man ikke skal gøre det hver dag, for så går der ikke længe, før det fører slemme konsekvenser med dig.

Det er lidt det samme med kviklån. Gør du det, at du nogen gange lån penge for at dække et kortvarigt behov, kan det sagtens være en god idé. Det kan være en måde at komme over en situation, som ellers kan virke økonomisk uoverskuelig. Det er ofte følgende situationer, der fører til kviklån.

Du modtager en uventet regning

Vi har vidst alle oplevet, at der ligepludselig dumper en regning ind af døren, som ikke lige var indregnet i budgettet. Det kan gøre månedens økonomi besværet, og her kan et kviklån være løsningen. Har du f.eks. fået en tandlægeregning, der var højere end forventet, kan denne betales med et kviklån, så længe man har beregnet, at man kan betale lånet tilbage inden for relativt kort frist.

Du finder et tidsbegrænset tilbud

Det er blevet utrolig populært med deals på nettet, og disse har ofte en kort tidsfrist. Hvis man f.eks. opdager en deal på en rejse, der matcher ens ønske perfekt, og hvor man kan spare 50 %, kan det blive en dyr fornøjelse at vente indtil næste løn rammer kontoen. Her man kan, så længe det er beregnet, optage et kviklån, så man kan købe rejsen til den fordelagtige pris og betale lånet tilbage, når man får løn.

Du mangler tid væsentlige hverdagskøb sidst på måneden

Kontoen er tom, det er sidst på måneden og der mangler mad i købeskabet – hvad gør du? De fleste mennekser vil ende med at lave overtræk på deres konto, men det er heller ikke en holdbar løsning. Her vil optagelse af et kviklån være en let måde at få de nødvendige penge på kontoen, så man kan komme gennem måneden uden kvaler. Man skal virkelig bare være sikker på, at det ikke ender med at være en fast månedlig ting, for så bliver det en dyr fornøjelse.