Bolig

Stop tyven – 5 nemme tiltag

Undgå indbrud i hjemmet

Det er desværre oftest først, når man kommer hjem fra ferie, og huset er gennemrodet for værdier, at man ærgrer sig over ikke at have gjort mere for at forhindre indbruddet. Danmark er et af de mest indbrudsplagede lande i Nordeuropa, og du kan med ganske få simple tricks gøre meget for helt at undgå indbrud.

1. Brug dine naboer

Har du et fint forhold til dine naboer, kan du med fordel bruge dem til at agere præventivt mod tyven. Få dem til at tømme postkassen hvis du er væk i længere tid, eller få dem til at parkere en bil i indkørslen, hvis det er muligt. Sørg for at der er aktivitet omkring boligen, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme.

2. Forstærk vinduer og døre

Kan døre og vinduer nemt brækkes op med et koben, er du i risikozonen for et indbrud. For en tyv er det nemt at spotte på afstand, om det vil være nemt at bryde ind. Gennemgå derfor alle døre og vinduer og undersøg om det måske er nødvendigt at udskifte dem.

3. Gør dit hjem smart

Et intelligent hjem kan gøre meget af det præventive arbejde for dig. Eksempelvis kan du anskaffe tænd-sluk enheder, der kan tænde og slukke for lyset i hjemmet automatisk på bestemte tidsindstillede perioder.

Du kan også placere bevægelsessensorer ved indgange, der tænder for udendørs lys, så du kan eksponere ubudne gæster.

4. Vær anonym

Det er aldrig en god idé at annoncere, at man skal på ferie på sociale medier, ligesom det heller ikke er smart at placere værdifulde genstande som designermøbler og dyrt elektronik synligt fra vejen. Gør så meget som du kan for at undgå at invitere tyven ind.

5. Anskaf en tyverialarm

En tyverialarm kan virke præventivt for tyven, hvis du tydeligt markere, at du har den installeret i boligen. Opsæt alarmmærkater og skilte ud mod vejen og på vinduer og markér, at du har taget forbehold i hjemmet.

Læs mere om, hvordan du sikrer hjemmet mod indbrudstyve på Stopindbrud.dk