Privatøkonomi

Støt Nepal

nepal

Nepal har hårdt brug for hjælp efter de i weekenden blev ramt af det værste jordskælv i over 80 år. Mange rejsebureauer sælger en rejse til Nepal, fordi landet er så storslået og gæstfrit som det er. Længe har nepaleserne taget kærkomment imod turister, der har ønsket at få en helt særpræget oplevelse. Det er nu i sin orden, at vi giver lidt igen til det gæstfrie land. Nepal er i krise, de har brug for hjælp – DU kan hjælpe

Nepal i krise

Jordskælvet der ramte Nepal lørdag d. 25. april, er et af de kraftigste og mest ødelæggende der er set i længere tid i Nepal. Skælvet målte 7,9 på Richterskalaen og har forårsaget massive ødelæggelser i den nepalesiske hovedstad Kathmandu. Nepal er fattigt. Landet s huse og veje kunne derfor ikke holde til presset. Overalt i byen findes nu murbrokker i bunker, hvor der før var højhuse. Ruinbunkerne er tidligere hjem til familier, hoteller til turister, og kontore til virksomheder. Altsammen er nu jævnet med jorden og Nepal er i den grad i krise.

Flere tusinde mangler et hjem

Nedstyrtningerne har betydet at nepaleserne nu bor i teltlejre, hvor der er minimal adgang til rent vand og drikke. Nepaleserne er fantastiske. Der ses meget få tilfælde af opportunistiske gerninger og nepaleserne er der om nogen for hinanden. De deler deres mad, deres tøj og deres telte. Alene er man svag, men sammen er nepaleserne stærke. Endnu stærkere bliver de med en fælles hjælp fra omverdenen.

Tusindvis er sårede eller døde

Det er skrækeligt hvor mange der har mistet livet, og som fortsat ligger begravede under de massive murbrokker. Det endelige dødstal rammer ligenu over 4000 mennesker, og der er mere end 6000 mennesker der er sårede. Der er ikke plads på landets hospitaler, og situationen kan karakteriseres som kritisk. Der er mangel på mad, vand, tøj, læger og al slags hjælp. Folk frygter flere efterskælv vil komme, og de opholder sig derfor på åbne områder. I alt meldes 18 personer dræbt på det ellers så besøgte Mount Everest. Her forårsagede de kraftige jordskælv at flere laviner strøg ind over bjergbestigere der havde slået lejr ved basecamp 1, klar til dagen efter at bestige de sidste kilometer turen krævede før de var i mål. 35 danske tursister meldes fortsat savnet, og det er uvist om disse er i live eller begravet under ruinerne.

Giv din støtte nu. Hjælp ofrene i Nepal