Privatøkonomi

Spar ikke for mange penge i din virksomhed

kontor
Der er ikke nogen tvivl om, at man i en virksomhed er glade for besparelser. Når der spares mange penge i virksomheden, kan det ses på bundlinjen. Udfordringen er dog at finde balancen mellem at spare penge og at nedsætte medarbejdernes effektivitet. Spare du for meget risikerer du at medarbejderne ender i så dårlige forhold at de mister motivationen. Det er derfor vigtigt at du spare uden at skade din virksomhed. Læs med i dette indlæg og find ud af hvor du ikke må spare, så du kan spare de rette steder og stadig holde hjulende igang.

Du må ikke spare på udstyret

I en virksomhed er det vigtigt at have styr på redskaberne, man vil eksempelvis ikke sende en håndværker ud og lave en bil med en gummihammer. Det samme gælder for alle andre fag og virksomheder. Man må ikke spare for meget og slet ikke på medarbejdernes værktøj og redskaber. Herunder vil du se en liste af vigtige ting der ikke må spares på.

Spar aldrig på det elektroniske

Om du er en online virksomhed eller en af de fysiske, vil der altid være brug for internet, computere og lignende. Spare du på dette vil dine medarbejdere hurtigt blive frustreret over internet der er for langsomt eller mister signal hele tiden.

Det kan ligeledes være computeren der fjerner lysten til at knokle, hvis den er en halv dag om at starte eller åbne programmer. Det kan ligeledes være hvis du har facere på gaden som bruger en tablet til at udførere fieldresearch, så går det ikke at deres tablet er for langsom da det kan koste dem respondenter. Sørg derfor, for at have styr på de elektroniske ting i virksomheden.

Spar ikke på komforten

Har du en virksomhed der sidder på kontoret hele dagen, så ved du også at det kan være hårdt mod kroppen. Vær sikker på at dine medarbejdere har muligheden for at sidde behageligt og korrekt.

Har du en virksomhed der består mere i at være fysisk aktiv, eksemeplvis kokke eller personlige trænere, kan det i høj grad være en god idé at sørge for de har de rette sko og eventuelle knæ/arme støttere de har brug for.

Glem ikke det sociale

I en virksomhed er det sociale aspekt langt vigtigere end mange tror. Har kollegaerne et godt forhold til hinanden vil de være langt gladere på arbejdspladsen og ligeledes have en højere effektivitet. De er ligeledes mere åbne overfor at søge sparring hos hinanden så de som et samlet team kan vokse og blive dygtigere. Det kan derfor klart anbefales at der laves nogle afslappet og hyggelig ting sammen, såsom teambuilding ture, fredagsbar eller fælles frokost ordning.