Diverse

Sommerferie i Danmark

contentinfo
Sommeren 2020 har bragt mange nye destinationer i spil for de fleste. Vi er igen begyndt at gå på opdagelse i vores eget land. Vi besøger nye landsdele, oplever de små øer og lader os imponere af alt det, vi ofte overlader til de udenlandske turister.

Har du også fået smag for sommerferie i Danmark? Så kunne Vestjylland sagtens være din næste destination. Med en ferielejlighed i Vestjylland har du et godt udgangspunkt for hele familie, en gruppe venner eller bare dig og din partner.
Herfra kan I tage cyklen eller bilen ud til områdets mange oplevelser. I Vestjylland finder du spændende oplevelser for alle. Der er både noget for børn, teenagere og voksne. Der kan være sjove oplevelser sammen eller mulighed for at dele jer op.

Oplev det brusende Vesterhav

Først og fremmest må du ikke gå glip af Vestkysten. Gå en tur i klitterne og mærk den friske havluft. De brusende bølger er en oplevelse for sig selv hele året. Både på varme sommerdage, hvor du trænger til en dukkert, og på blæsende, rå efterårsdage.
Ved Vesterhavet er det svært ikke lade sig imponere over synet. Så snyd ikke dig selv for oplevelsen af den storslåede natur, der strækker sig helt ud til vandkanten.
Vesterhavet er netop et eksempel på en oplagt udflugt for hele familien. Gå på jagt efter rav, løb om kap med bølgerne på stranden eller tag med på en guidet tur i klitterne, hvor der blandt andet inviteres på hugormesøgning.

Tag en tur tilbage i historien

Langs Vestkysten ligger også flere påmindelser om tidligere tider. Et af de tydeligste eksempler, der endnu står tilbage, er bunkerne fra 2. Verdenskrig. Deres historie går helt tilbage til 1942, hvor Adolf Hitler forlangte forstærkning på kysterne i både Danmark, Frankrig, Holland og Belgien. Den gang blev 15.000 bunkere opført – Og du kan stadig opleve nogle af den i dag.
Der ligger flere forskellige typer af bunkere, der til sammen giver dig en idé om livet under 2. Verdenskrig. Du kan blandt andet opleve en køkkenbunker eller hospitalsbunker.

Køl af i de blå bølger

Når du er på sommerferie i Vestjylland, skal der også gerne blive tid til at svømmetur. På de varme dage har du heldigvis flere gode muligheder for at blive kølet ned på nogle af Danmarks dejligste strande.
Blandt de mest kendte badestrande ved Vesterhavet er Søndervig og Hvide Sande. I jagten på en skøn sandstrand kommer du ikke uden om Søndervig. Det er en af Danmarks mest populære badebyer – og den har været det i flere hundrede år.
Du skal heller ikke snydes for et tip om de kilometervis af dejlig sandstrand og blå bølger i Hvide Sande, der også tiltrækker mange badegæster hvert eneste år.
Derudover ligger der langs hele Vestkysten og Ringkøbing Fjord et væld af små hyggelige strande. Kør til Sorte Bakker, Bork Havn, Skaven Strand eller en af de mange andre og nyd de dejlige sommerdyp.
Som du kan læse, er Vestjylland et oplagt bud på din næste destination til sommerferie i skønne Danmark.