Business & Iværksætteri

Skift bank til banker i Danmark

Skift bank til dansk bank

Som danskere har vi det godt. I hvert fald sammenlignet med andre lande. Vi har et solidt demokrati, en meget lav korrutption og ingen større naturkatastrofer. Vores banker i Danmark virker også ganske godt sammenlignet med banarepuplikker i Afrika.

Når det kommer til netop bankrne i Danmark, som vi alle har et eller tilhørsforhold til, er der dog en lille ulempe: Det er utroligt svært at finde rundt i de forskellige priser, renter og gebyrer.

Det betyder, at rigtig mange faktisk betaler alt for mange penge for de bankprodukter de har. Om det så er forbrugslån, pension, boliglån eller noget helt fjerde, så er de allesammen forbundet med forskellige renter og gebyrer. Og disse kan man altså spare rigtig mange penge på ved at undersøge markedet.

Hvilke produkter kan man fytte til en ny bank?

Der er forskellige typer bankprodukter, som det kan være værd at undersøge, om det er muligt at flytte til en ny bank:

  • Boliglån
  • Realkreditlån
  • Pension
  • Investering

Boliglån:

Boliglånet er naturligvis det, der finansierer din ejerbolig. Om det er en lejlighed, nedlagt landbrug eller parcelhus. Da boliglånet har en lang løbetid, betyder det også, at du kan  spare ange penge, ved at skifte til en bank med en billigere rentesats.

Realkreditlån

Ligesom med boliglånet er der mange penge at hente, ved at finde et realkreditinstitut, der er billigere end dit nuværende. Selv den mindste forskel i rentesatsen kan gøre en stor forskel.

Pension

Din pension er j den, du skal leve af, når du bliver gammel. Derfor bør du i god se, om du kan finde ud af, om du fr mere for pengene i et andet pensionsselskab. Det kan også være, du kan få et pensionsselskab i en bank, hvor gebyrerne er mindre.

Investering

Denne kategori hænger sammen med pension rigtig ofte. Det gør den fordi din pensionsopsapring ofte bliver anvendt i kombination med investeringer i forskellige ting. Her kan der både være penge at spare og måske et større aflast at hente.

Hvad kan man spare ved at skifte bank i Danmark

Det hele afhænegr af, hvor meget mange bankprodukter, du har. Har du eksempelvis både boliglån, realkreditlån, pension og investering, så er det ikke umuligt, at der er over 100.000 kroner at spare op et helt liv. Det finder du selvfølgelig kun ud af ved at at undersøge amrkedet, hvilket du kan hos forskellige fintech virksomehder.

Held og lykke med bankskiftet til en ny bank.