Privatøkonomi

Skal du tage et forbrugslån eller et banklån?

laan_forbrug_bolig

Skal du til at tage et lån, men er i tvivl om hvilket du skal vælge? Det kan være rigtig svært, da der er mange forskellige lån og ligeså mange termer for de forskellige lån. Lånebranchen er derfor ikke nem at finde rundt i når man har brug for lidt ekstra penge. I dette indlæg vil der blive givet en forklaring på hvilket lån du skal bruge og der vil ligeledes blive gennemgået de gode og dårlige grunde til at tage et lån.

Derfor skal du ikke tage et lån

Lån har igennem tiden fået et grimt ry, dette skyldes i høj grad at folk har brugt lån til de forkerte ting og har undladet at betale tilbage til tiden. Bruger du et lån korrekt, kan det være en hjælpende hånd, fremfor en ond gældsspiral. Det er derfor også vigtigt at du ved hvad der ikke skal lånes til.

Der er forskellige uskrevne regler for forbrugslån og banklån. For forbrugslån er den vigtigste, at man ikke skal låne penge man ikke har. Med dette menes at man ikke skal låne penge til at købe noget man normalt ikke har råd til. Ser man eksempelvis noget tøj men vil have men ikke har råd til, skal man ikke købe det. Strækker du nemlig dit budget med lånte penge vil du få et problem når det skal betales tilbage måneden efter.

For banklån er det vigtigt at man ikke tager lån man ikke har råd til. Har du eksempelvis lån i hus og bil i forvejen, er det naturligvis ikke ansvarligt og låne til en pool også.

Hvad bruges et forbrugslån til?

Et forbrugslån kan bruges til flere ting. Noget du roligt kan bruge forbrugslån til er eksempelvis hvis din løn er forsinket eller at du får en regning du først havde regnet med måneden efter. Så låner du nemlig kun til ting som du i forvejen har råd til, du forlænger ikke dit budget med lånte penge og ender derved ikke i gældsspiral, så længe du betaler tilbage.

Hvad bruges et banklån til?

Hos banken giver de også forbrugslån, dog er det i højere grad lån til bil, bolig og båd som tages hos banken. Banklån er lavet til at være længerevarende, da det jo er en del højere beløb man låner til en bolig end en forsinket lønning. Renten er derfor også laverer og man kan få en lavere ydelse end ved et forbrugslån. Når du laver et bank lån skal du kun låne hvad du har brug for. Mange mennesker har en tendens til at låne ekstra penge, for nu har de jo et lån alligevel. Dette er ikke en god idé da det jo ikke er gratis at låne penge.

Skal du købe noget størrer som anses for at være en investering, så er det et banklån du skal tage.