Bolig

Skab et lækkert soveværelse på budget

Indret dit soveværelse billigt

I mange hjem er soveværelset et undervurderet rum. Vi tænker gerne på soveværelset som et rum, hvor vi “bare” skal sove. Men faktisk er det jo i dette værelse, at du både starter og slutter din dag. Derfor er det også vigtigt at skabe et rum, som både kan få dig til at falde til ro i aftentimerne og som kan motivere dig inden en lang dag, når du vågner om morgenen.

Indretning er dog en dyr fornøjelse – i hvert tilfælde hvis man skal følge de mange gode råd og idéer fra boligmagasinerne. Men du behøver ikke fylde soveværelset med designermøbler og dyrt interiør for at sove godt. Der er derimod mange måder, hvorpå, du kan skabe et lækkert soveværelse på og to af disse kan du læse om her.

Her må du ikke spare!

Inden vi går til værket, er det dog vigtigt at fremhæve det ene sted i soveværelset, hvor du bør poste dine penge. Din seng – soveværelsets centrum. I en alder af 75 vil du have brugt cirka en tredjedel af dit liv på at sove og derfor er det også vigtigt, at du sover godt.

Udvalget af senge på markedet er afsindigt stort – både hvad angår brands og typer. Et af de meget populære valg fortiden er en kontinentalseng. Her får du nemlig boxmadras og springmadras samlet i én seng, hvilket giver dig en yderst komfortabel seng. En kontinentalseng passer til de fleste mennesker – uanset vægt, søvnrytme og position i løbet af natten.

Sammensæt dit eget tøjskab

Et uundværligt møbel i et soveværelse er dit tøjskab – og sådan et fylder som regel også en hel del i budgettet. Er du kreativ og har du hænderne godt skruet på (eller kender du én der har), så kan du spare en masse penge ved at kreere dit eget tøjskab. Store, billige møbelkæder som eksempelvis Ikea har både hylder, hyldeknægte og kasser som kan skrues op på væggen præcis som du ønsker det, og dermed udgøre et billigt skab, der med garanti opfylder dine ønsker. I stedet for lover, kan du opsætte en gardinstang med et gulvlangt forhæng til at trække for.

Lav dit eget sengegærdet

Uanset hvilken vibe du ønsker at skabe i dit soveværelse, så kan du med sikkerhed skabe det ønskede indtryk med et hjemmelavet sengegærdet. Eksempelvis kan du skabe et romantisk look i soveværelset ved at købe en spånplade og beklæde denne med stof som passer til formålet. Ønsker du et mere beachy look, kan du gå på jagt efter gamle trædøre, som også kan forvandles til et sengegærdet. Mulighederne er i og for sig mange. Se flere gode ideer til et hjemmelavet sengegærdet her.