Bolig

Skab den smukkeste ramme til dit hus

Skab det perfekte udendørsareal ved din hjem

Er man blevet husejer går foråret ofte med at istandsætte huset, så det fremstår så flot som overhovedet muligt. Der er for mange rigtig stor glæde i at “optimere” sit hus, så det både bliver dejligere at bo i og mere værd, hvis man på et tidspunkt skal sælge det videre. Når man arbejder på husets ydre skal man dog også huske “rammen” – og med det mener vi selvfølgelig den omkringliggende grund, da den har kæmpe indflydelse på, hvordan huset fremstår.

Herunder vil vi komme med nogle tips til, hvordan du skaber en smuk “ramme” for dit hus.

1) Den flotte stilrene indkørsel

En indkørsel er normalt ikke det mest sexede element at bekymre sig om, men det kan have kæmpe indflydelse på husets fremtoning. Indkørslen er nemlig, for mange huse, det allerførste man ser, når man ankommer. Har man en rodet, ukrudtfyldt indkørsel, vil det “smitte af” på opfattelsen af husets udseende.

Vi anbefaler altid, at man laver en flot, stilren indkørsel, da den oftest gerne skal vare nogle år – og derfor er det vigtigt med et tidsløst design. Dette kan man eksempelvis gøre med nogle flotte mørke granitskærver eller med nogle stilrene belægningssten.

Tip: Synes du, det stilrene look bliver for kedeligt, kan du altid pynte indkørslen med potteplanter, pyntesten, skulpturer eller lignende.

2) Den grønne græsplæne

De fleste kender glæden ved at blive mødt af en flot velholdt grøn græsplæne. Det minder os om sommer og godt vejr, hvilket kan frembringe et smil hos de fleste. Ønsker man at have den flotte grønne have, har man som udgangspunkt følgende tre muligheder:

Den naturlige græsplæne

Denne løsning er nok stadig den mest foretrukne – men også den sværeste. Her handler det ganske enkelt om at vedligeholde sin græsplæne med klipning og vanding. Grunden til, at denne er foretrukken er, at man får det mest naturlige look.

Kunstgræs

Ønsker man en knivskarp grøn græsplæne året rundt, kan man overveje kunstgræs. Der har været en kæmpe udvikling inden for kunstgræs, der betyder, at der er kommet 4. generations kunstgræs. Dette betyder, at græsset ser meget mere naturtro ud, og at det føles meget mere som ægte græs – selvom det selvfølgelig stadig ikke er helt det samme.

Kombinationen

Der findes en gylden mellemvej mellem ovenstående løsninger: Hybridgræs. Her lægges et net ud med kunstgræs, hvor det naturlige græs så har mulighed for vokse op gennem. Når disse to kombineres får man en plæne, der er grøn hele året rundt – og som samtidigt har et look, der nærmest ikke kan skelnes fra den naturlige græsplæne.

Tip: Sørg for at få nogle prøver på hhv. hybridgræs og kunstgræs i hænderne, før du tager beslutningen. Det kan nemlig være svært at forestille sig kvaliteten ud fra et billede eller en beskrivelse.

3) “Pynt”

Her er vi nok mest på kvindernes hjemmebane, når det kommer til at pynte ens grund til den store guldmedalje. Køber man en række pyntegenstande til sin grund, vil det (udover at pynte helt generelt) også kunne fjerne fokus fra andre ting, som måske stadig trænger til en overhaling. Faktum er nemlig også, at der ikke altid er tid eller økonomi til de store projekter for husejere.

Når du skal pynte, kan du overveje ting som:

  • Potteplanter
  • Havemøbler
  • Baljer (enten af træ eller metal)
  • Lysestager
  • Vandkander
  • Brænde (hvis det arrangeres på den rigtige måde, kan det være yderst dekorativt)
  • Fuglehus

Tip: Der kan være mange gode genbrugsting at finde på lossepladser og genbrugsstationer.