Bolig

Sikker leg for børn

contentinfoEr der nogen bedre lyd end børn, der griner og pjatter, fordi de har det sjovt? Der findes rigtig mange gode legepladser for børn, og noget af det, der gør, at de er bedre end andre, er, at der ud over at være gode redskaber og stativer er styr på sikkerheden. Det kan man andet gøre med faldfliser.

Gummifliser er det perfekte faldunderlag, for samtidig med, det giver en rimeligt skridsikker overflade, er det et blødt materiale, som ikke gør så ondt at falde på. Så når man hopper af en gynge eller giver slip efter at have gået armgang, er der begrænset risiko for, hvor ondt det kan gøre, hvis man lige får overbalance eller falder. Faldunderlag til legeplads er ikke noget, alle tænker på, som det første, men det er virkelig vigtigt. Selvfølgelig kan man også bruge en sandkasse som underlag mange steder, men i en del tilfælde er det altså lettere at arbejde med gummifliser.

Mange forskellige typer underlag

En gummiflise er ikke bare en gummiflise. Der er et bredt udvalg af faldunderlag, så det er muligt at tilpasse legepladsen fuldstændig, så den er i tråd med det, I har tænkt jer. Fliserne kan blandt andet fås i forskellige farver, så det matcher enten omgivelserne, stativerne eller falder i med naturen. Det kan blandt andet være fliser i grå eller i en rødbrun farve.

De udendørs faldunderlag varierer også i størrelse, og så er der udgaver, der fungerer til græs eller kunstgræs. Det er altså lidt en anden målgruppe, der er for øje her, ligesom det ikke er legepladser, der er fokus på, men i stedet sport og fodbold, der kan få gavn af underlagene. Det hindrer de største afskrabninger og skader, og selvom underlagene ikke føles specielt bløde, når man går på dem, er der stor forskel på at falde på det kontra på asfalt.