Diverse

Sådan vælger du de rigtige vinterstøvler

Når mørket trænger sig på, temperaturen styrtdykker og sneen lægger sig i et tykt lag henover det danske land, så er det ved at være tid til at finde de gode vinterstøvler frem. Desværre kan man jo komme i den kedelige situation, hvor ens støvler har udtjent deres værnepligt.

Hvis du er på udkig efter et par nye støvler til garderobeskabet, er der visse ting, som du bør være opmærksom på, hvis du vil have den helt rigtig sko med hjem dine favorit skobutikker. Det er nemlig ikke kun stil og design, som har betydning. Af den grund får du her en guide til at vælge den helt rigtige vinterstøvler, så du kan holde varmen selv i strenge vejrforhold.

1) Start med behovet

Det absolut vigtigste at tage stilling til, inden du skal ud og købe dine vinterstøvler er at stille dig selv et par væsentlige spørgsmål omkring dine behov. Hvis du skal bruge støvlerne på skiture på norske fjelde, er det essentielt, at støvlerne holder dine fødder varme. Skal du i stedet bruge dem i regnvåde Danmark, kan det være en fordel at fokusere på vandtætheden. Er udseende eller praktik vigtigst? Og er du på udkig efter kvalitet eller det billigste?

2) Støvlens varmeevne

Alle vinterstøvler bliver udstyret med en vurdering af dens evne til at holde på varmen på samme måde, som man gør med soveposer. Udgangspunktet for testen er, at brugeren kun bærer en tynd sok under støvlen. Det er en god tommelfingerregel at finde en sko, som kan holde til 5 grader under den gennemsnitlige lufttemperatur, der hvor du skal bruge støvlen.

3) Sko, der kan ånde

Hvis du gerne vil undgå sure fødder og sokker, så skal du sørge for at få en støvle, som du kan ånde i. Her er visse materialer bedre end andre til at skabe den fornødne luft. Læderstøvler er for eksempel vandtætte, men tillader ikke megen luft. Gore-tex er i modsætning til læder både åndbart og vandtæt, og derfor en bedre løsning afhængigt af dine behov.

4) Find den rigtige størrelse

Støvler skal gerne være lidt større end dine almindelige hverdagssko. På den måde er man sikker på at kunne få sine tykke sokker ned i støvlen, uden at ens fødder bliver mast. Af den grund skal du nok prøve en række forskellige støvler til forskellige fodudformninger med tykke sokker på, indtil du finder den mest komfortable sko.

5) Vandtætte støvler

Oftest bliver vinterstøvler først relevante, når sneen er faldet. På det tidspunkt kan man næsten ikke undgå at få våde fødder, når man bevæger sig udenfor i sine gummisko. Netop af den grund er det væsentligt at finde en vinterstøvle, som kan holde vandet ude. Som beskrevet tidligere er langt de fleste materialer, der anvendes til støvlerne vandtætte. Dette skal dog helt gå op i en højere enhed med varmeeffekt, åndbarhed og størrelse.