Business & Iværksætteri

Sådan skaber du den optimale hjemmearbejdsplads

Hjemmearbejdsplads

Er du selvstændig erhvervsdrivende, og arbejder du hjemmefra, eller ønsker du bare at have et hjemmekontor, hvor du kan sidde og arbejde, tjekke mails, betale regninger osv. så kan det være en god idé at følge med her. Når du skal indrette et kontor i hjemmet, er det nemlig vigtigt, at du tænker over hvordan, du kan få skabt de bedste rammer for din hjemmearbejdsplads.

Hvis du ønsker at kunne sidde afslappet og i ro og mag på dit hjemmekontor, uden at der skal opstå ubehag eller ømheder i kroppen, så er det altså vigtigt at arbejdsforholdene er ordentlige, og at dit hjemmekontor er udstyret med nogle ordentlige kontormøbler, for at det er komfortabelt at sidde derhjemme at arbejde.

Der er mange måder hvorpå man kan skabe nogle gode rammer for en god arbejdsplads i hjemmet. Jeg har her opstillet nogle gode råd til hvordan, du kan opnå de optimale rammer for en god hjemmearbejdsplads:

  • Lav en hjemmearbejdsplads i stuen: I stedet for at bruge et helt separat rum til at skabe din hjemmearbejdsplads, kan du alternativt lave et integreret kontor i stuen. Hvis du ofte tilbringer meget af din tid på kontoret om dagen, undgår du på den måde også at være helt afskærmet fra resten af familien, og du skaber samtidig mere liv i kontoret, frem for hvis du skulle sidde og gemme dig i et mørkt kontor.
  • Gem de kedelige kontorting væk: Hvis du vælger at have kontor i stuen, hvor folk ofte befærder sig, kan det være en god idé at gemme de kedelige kontorting af vejen, når du ikke sidder og arbejder. Eksempelvis er det en god idé med nogle skuffer og reoler, hvor du kan opbevare dine ting. Dermed kan bordpladsen også bruges til andre ting, når du ikke sidder på kontoret.
  • Skab ro på arbejdspladsen: Benytter man sig af hjemmekontor i stuen, men har til tider brug for at få helt ro, så har den bærbare computer heldigvis gjort det muligt at flytte kontoret med sig, i hvert fald den centrale del. Det kan derfor være, at du til tider har brug for at rykke ind i et separat rum, uden at du nødvendigvis er nødsaget til at have et helt separat kontor.
  • Lav et kombineret kontor: Nogle mennesker foretrækker bare at kunne trække sig helt til side, og fordybe sig i sit arbejde på et separat kontor. Hvis det måske kniber med pladsen, kan det derfor være en fordel at kombinere kontoret med et andet rum, udover stuen hvor alle familien medlememr befærdes. Her kunne man eksempelvis kombinere et gæsteværelse med et hjemmekontor, og man slår dermed to fluer med et smæk.

Jeg håber at nogle af disse råd har givet dig en idé om hvordan, man på en kreativ eller alternativ måde kan skabe en hjemmearbejdsplads på trods af eventuel pladsmangel, eller hvis man bare ønsker at være tæt på familien.