Bolig

Sådan sikrer du din bolig mod indbrud

Indbrud

Der sker hverdag at uskyldige mennesker bliver udsat for indbrud i deres private hjem. De fleste tror, at deres bolig er godt tyverisikret, men i virkeligheden er det de færreste huse, der er 100 % garderet, og mange bliver overrasket over hvor hurtigt, det kan gå for en indbrudstyv at trænge ind.

Derfor er det godt at benytte disse enkelte råd, der vil give dig en guideline for, hvad du skal gøre for at gøre dit hus mindre attraktivt for indbrudstyven.

1) Sørg for at låsene i dit hus er ordentlige

Det lyder meget basalt, men mange har faktisk ikke en ordentlig lås til hoveddøren. Det er det mest oplagt sted for indbrudstyven at komme ind, og hvis denne ikke er i orden, er der hurtigt ubudne gæster i entréen. Køb minimum en Ruko 6 stift. Den kan fås hos billigsikring.dk

2) Sørg for at sikre skure og udestuer

Har du et skur eller andet på din grund, er det vigtig at få låst det af også. Brug en stærk hængelås, der ikke går i stykker så let. Hvis indgangen til dit værksted er blottet, vil en rutineret tyv hurtigt finde noget, han kan brække en dør op med.

3) Husk at sikre dine vinduer

Mange indbrudstyve skaber sig adgang ved at knuse ruden og derefter åbne vinduet indefra. Der findes en række låse til vinduet, så du kan holde dem låst, når du ikke er hjemme. De findes med kode, så man ikke behøver nøgle for at åbne den.

4) Tænd lyset når du ikke er hjemme

Hvis det ser ud til, der er er nogle hjemme, skræmmer det tyvene væk. Tænd både udvendigt og indvendigt, så det ikke bliver for let at gennemskue. Allerbedst er, hvis du får en lampe, der tænder, når der kommer nogen. Det virker dynamisk og giver en god skræmmeeffekt.

5) Sæt tremmer og gitre op

Til kældervinduer og andre udsatte steder kan det være en rigtig god ide at sætte tremmer op. Det er nemmere at gå ned igennem et kældervindue, fordi tyven ikke bliver blottet. Derfor er det vigtigt, at disse indgange er sikret.

Generelt er det en god ide bare at tjekke dit hus for eventuelle mangler. Mange indbrud ville kunne være undgået med få midler.