Business & Iværksætteri

Sådan kan du øge dine medarbejderes arbejdsglæde

contentinfoMedarbejdere uden arbejdsglæde er ikke nær så produktive som medarbejdere med høj arbejdsglæde. Det bør derfor være din opgave som chef at sikre mest muligt arbejdsglæde iblandt dine medarbejdere, hvis du gerne vil skabe så mange og så gode resultater, som overhovedet muligt i tiden, der bliver brugt på kontoret. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du kan bidrage til at øge dine medarbejderes arbejdsglæde.

Behandl dine medarbejdere som mennesker

Alle er forskellige – og sådan er det altså også på kontoret. Det er derfor meget vigtigt at du viser hensyn og viser, at du forstår dem. Det kan gøres så simpelt som at huske på at spørge ind til, hvordan de har det og hvordan det gør. Når dine medarbejdere oplever, at de bliver set og hørt, vil de også yde mere, når der er brug for det – og det er noget, du vil kunne se på bundlinjen.

Ros dine medarbejdere

Alle kan rose, men der er simpelthen ikke noget bedre end at få ros af chefen. Ros og anerkendelse virker opmuntrende på de ansatte og det giver positive følelser. Du kan altså forbedre arbejdsglæden markant ved blot at huske på at rose dine medarbejdere for noget, de har gjort – og vær gerne konkret med, hvad du roser for. Jo mere specifikt, jo bedre vil det også føles, da det så virker til at du rent faktisk mener det. Du kan også rose og anerkende indsatser med andet som f.eks. gaver. Her er firmajulegaver populære til formålet, som en slags tak for et godt år.

Fejr succeser

Hvis du gerne vil have at dine medarbejdere skal yde deres bedste hver eneste dag, er det også vigtigt, at du viser dem, at deres arbejde gør en forskel og skaber resultater for virksomheden. Den bedste måde at gøre det på, er ved at fejre de små succeser i hverdagen. Det kan være med en lækker frokost udefra, kage eller noget helt tredje, som I kan sidde sammen og nyde i arbejdstiden.

Giv dine medarbejdere ansvar og frihed

Der er intet, der er mere hæmmende end hele tiden at føle at blive kigget over skulderen og få gransket sit arbejde ned til mindste detalje. Det kan altså gøre meget for arbejdsglæden på kontoret, at du giver dine medarbejdere mere ansvar og frihed til at skabe gode resultater for dig. Du vil blive overrasket over de resultater, dine medarbejdere kan skabe, når du blot giver dem friheden til det.