Business & IværksætteriDiverse

Sådan kan du håndtere mobning på jobbet

Sådan håndterer du mobning på arbejdet
Mange tror at mobning udenlukket høre til i institutioner for mindre børn og i folkeskolen, men desværre er dette langt fra sandheden. Voksne kan være lige så grumme, hvis ikke værre end børn. På arbejdspladsen kommer der mere og mere frem om mobning blandt kollegaer. Det kan være utrolig svært at vide hvordan man skal forholde sig hvis man ser nogen blive mobbet på jobbet eller man selv bliver mobbet. Det er ligeledes set som et tabu, da det er mobning blandt voksne. Vi har derfor i dette indlæg valgt at bringe det frem i lyset og give nogle råd til, hvordan du skal handle overfor mobning på arbejdet.

Du skal kende forskellen på mobning og motivering

Mange gange kan chefer vælge at presse dig eller sætte dig ud i usikre situationer, for at presse dig til at udvikle. Det er derfor vigtigt at man kender grænsen mellem dette og mobning. Grænsen er hårfin og kan være svær at se når man står i situationen. Har man en kollega der bagtaler dig eller taler grimt direkte til dig, grundet heads mod dig som person, så er det mobning. Dette skal stoppes med det samme og er noget der kan æde dig op indenfra.

Dokumenter den negative adfærd

Man kan alle have en dårlig dag og der skal derfor også være plads til at folk får et lille udbrud fra tid til anden, men er det noget der er vedvarende skal du begynde at dokumenterer det, så du kan konfrontere din chef med problemet og give en klar oversigt over adfærden og hvorfor den ikke er i orden i din afdeling. På denne måde har din chef ingen anden mulighed end at tage action mod den kollega der tyranisere resten af afdellingen.

Stå op for dig selv og dine kollegaer

Det bedste du kan gøre mod en der mobber er, at stå op for dig selv og fortælle personen det uden at falde til hans eller hendes niveau. Mange gange forventer folk der mobber ikke modstand og det kan derfor sagtens give et positivt resultat.

Hvis du er typen der viler meget i sig selv, kan det i høj grad betale sig også at træde ind når det går udover nogle af dine kollegaer som ikke er lige så stærke. Jo flere man er til at stå op omkring der, jo bedre.