DiverseRejser & Oplevelser

Sådan får du råd til drømmerejsen

Lån penge til rejsen

Er du en af dem, der lader tankerne flyve til hvide palmestrande og høje bjerge, når du sidder en eftermiddag på arbejdet? Og synes du, at det kan være svært at finde penge til lige netop den rejse, du drømmer om? Du er bestemt ikke alene.


Mange danskere går og drømmer om at komme til eksotiske egne, som koster væsentligt mere end en discountflybillet til en europæisk storby – men når du vil flyve længere væk, så koster det. Så hvis du vil til Maldiverne, USA eller Mexico, kan det være nødvendigt at tage alternative midler i brug og tænke kreativt med din økonomi.

Der findes heldigvis en række gode råd til, hvordan du nemmere kan komme langt væk for færre penge, uden at det nødvendigvis skal være surt eller kedeligt. Faktisk er det både nemt og motiverende at planlægge sin rejse. Vi giver dig herunder 5 gode råd.

Et lån gør drømmen til virkelighed

Den første løsning er også den mest effektive og åbenlyse. Måske har du betænkeligheder ved at tage et lån til en ferie, men det behøver du ikke have, hvis blot du sørger for at sammenligne dine vilkår på forhånd. Lån penge med en låneoversigt, og få flere penge mellem hænderne på ferien.

Spar op på den nemme måde

Når du hører ordet opsparing, tænker du måske “åh nej, det kan jeg slet ikke overskue”, men det behøver faktisk ikke være så svært. Køb en sparegris, eller tag et gennemsigtigt syltetøjsglas og lav et hul i toppen. Smid dine småpenge heri, når du har nogle tilovers. Fordelen er, at du vil kunne se din ferieopsparing gro, hvilket kan virke motiverende.

Gå på kompromis

Det kan godt være, at du har udset dig det perfekte luksushotel i Mexico eller vil køre USA rundt i en kæmpe SUV, men hvis du går en smule på kompromis med komforten, kan du ofte komme længere for pengene. Måske kunne du finde en billig ferielejlighed eller vælge en mindre bil, der er mere energivenlig i drift? Mulighederne er mange, og kan du skære lidt af hist og pist, så bliver det ofte til mange penge.

Rejs flere sammen

Når I deler udgifterne mellem flere, bliver de ofte selvsagt lavere pr. person. I kan måske alle dele en bil, en ferielejlighed eller måske få familiebilletter på destinationen, der kan gøre hele ferien lidt billigere end ellers. Har I adgang til et køkken, kan I også lave mad sammen og deles om udgifterne til dette. Der vil på den måde blive skåret lidt af udgifterne.

Læg et budget

Har I planer om at svinge et smut forbi Disneyland, køre på ATV i Sahara eller en anden aktivitet, der koster mange penge, så undersøg hjemmefra, hvad det vil koste jer samlet. Sæt dig ned og skriv ned, hvad du vil forvente at bruge samlet på hele ferien, både på fly, tog, hotel, mad og sjov og ballade. Lav også et overslag for, hvor meget jeres daglige madbudget vil være. På den måde har du også et håndgribeligt tal at gå efter, når du skal spare op eller låne penge til din ferie.