Bolig

Sådan beskytter du din bil

beskyt bilDen tager os til og fra arbejde, rundt i verdenen, og frem til de venner eller familie der bor længere væk. Bilen er blevet en stor del af vores alles hverdag, og de fleste har efterhånden råd til en bil, i højere eller mindre grad. Man kan dog skaffe sig selv store besparelser på sigt, hvis man tager sine forbehold fra starten af.

I mange tilfælde, ikke kun med hensyn til bilen, kan de betale sig at ligge lidt ekstra i starten, der kan afhjælpe store skader senere hen. I dette tilfælde, med bilen, kan en undervognsbehandling med rust være det hele værd. På fyunce.dk, kan man finde gode tilbud, og vejledning i hvordan bilen bliver behandlet.

Rust dannes, og spreder sig allerede inden for bilens første leveår. Det fugtige klima i Danmark, er guf for rusten. Der dannes også nemt kondensvand i vinterperioden, da temperaturen nemt sniger sig i minus om natten, men til plus om dagen. Dette gør, at den is der er dannet over natten, smelter og trænger ind i bilens hulrum, og rusten dannes.

Bilen – Din bedste ven

Kommer man i den situation, at der dannes rust på sin bil, skal man ikke blive for bekymret. Det er i meget sjældne tilfælde, for sent at gøre noget ved det. Det kan koste mere og tage længere tid, at få rusten fjernet. Det er dog vigtigt at vedligholde sin bil, også efter rusten er fjernet.

Ved at få en undervognsbehandling mod rust hurtigst muligt, kan mange skader forbygges. Skaden er i de fleste tilfælde sket, så snart man kan se en smule rust. Det starter i gemmerne, og nedeunder bilen. Dermed kan man ikke se rusten, før den har spredt sig op til de mere synlige områder af bilen.

Et andet plus ved behandlingen er, at du kan nøjes med at undvære din bil i et døgn. Skal bilen have en forbyggende behandling tager det 1 døgn, skal bilen renses og have dobbelt behandling, både for bekæmpelse af nuværende rust og forebyggelse mod ny rust dannelse, tager det typisk 2 døgn.

Hvad kan rust skade?

Når der dannes rust i din bil, er det som et angreb mod bilens materiale. Den gør materialet skørt og blødt, hvilket kan lede til stor fare for dem i bilen og omkring. Da rust typisk dannes fra bunden af bilen, er bremsekablerne oftest meget udsatte. Ved et rust angreb mod bremsekablerne, kan disse blive ødelagt eller svækket, og dermed også bilens bremse evne, inklusiv bremse afstanden.

Dermed er man til stor fare for sig selv og andre i trafikken, hvis ikke bilen bliver behandlet mod rust i tide. Det kan være alt fra et bump til et sammenstød, der kan få rusten til at reagere. Eller være rust på bremsekablerne der skaber sammenstødet med en anden bil eller blød trafikant.