Bolig

Råd til førstegangskøbere

contentinfoEr du klar til at købe din første bolig? Når du skal ud at købe en bolig, er der mange ting, som du skal være opmærksom på.

Det kan være svært, da du garanteret sidder inde med en masse spørgsmål, som du gerne vil have svar på. Du får derfor her nogle råd med på vejen, som du kan have i mente under boligjagten.

Boligmarkedet

Det er vigtigt at undersøge boligmarkedet inden, at du giver et bud på en bolig. Når du kender til, hvor mange dage boligerne i området har været til salg til og solgt for, så kan du bedre finde ud af, hvad du skal byde på din drømmebolig. Desuden kan det være en god ide at finde ud af, hvordan sælgers situation er. Skal de have solgt boligen hurtigt, eller skal de ikke skynde sig med at få boligen solgt?

Boligmarkedet giver en god indikation på, hvordan salget af boligerne i området går. Dog kan det også være en god ide at tjekke lokalområdet ud og blive klogere på, hvad der sker i området. Dette kan du bl.a. læse mere om på netavisen. Hvis du kigger på bolig i Gentofte, kan du se mere på gentoftenetavis.dk.

Fagperson

Når du forelsker dig i en bolig, kan det være en god ide at tage en fagperson med ud for at kigge på boligen. De kan se boligen med andre øjne end dig, og de lægger mærke til ting, som du nødvendigvis ikke vil have fået øje på. Husk at læse boligens tilstandsrapport, og vær grundig når du kigger på boligen. Hvis du opdager ting, som kan blive en udfordring for boligens tilstand, kan du bruge dette som argumentation for dit bud på boligen. Ligeledes kan du kontakte en fagperson, hvis du har ideer til ændringer på boligen f.eks., hvis du ønsker et køkken alrum. Herved kan du få en pris på, hvad det vil koste at få lavet dette om. Dette er nemlig også vigtigt at have i mente, når du byder på boligen.