Bolig

Prisstigninger eksploderer på dansk ferieø

Det er blevet dyrere at bo på Bornholm

Det er blevet dyrere at bo på Bornholm

Det kommer ikke som den helt store hemmelighed, at det har været en rigtig god fortjeneste, hvis man har været husejer siden 2015. Priserne på parcelhuse er nemlig steget hvert eneste år, og i gennemsnit er et parcelhus på 140 m2 steget med 239.400 kroner i løbet af de sidste tre år.

Det plejer især at være i Københavns Kommune og i Aarhus, at priserne på boligerne eksploderer, men det har faktisk vist sig, at det særligt er de områder, hvor de har den laveste kvadratmeterpris, at man nu har oplevet de største stigninger. Det er en nyhed der især vil glæde husejere på Bornholm, for her har man nemlig oplevet den absolut største stigning på kvadratmeterpriser.

Parcelhuse på den danske ferie ø er siden 2015 steget med 35 % i værdi, og hvis man skal sammenligne det med den dyreste by at bo i, København, så har stigningen her kun været på 17.7 %.

Bornholm skiller sig ud

”Det er klart, at der er store forskelle på kvadratmeterprisernes niveauer, og om man eksempelvis er i København eller på Bornholm. Men det er faktisk i nogle af de områder med de laveste kvadratmeterpriser, hvor stigningen har været størst,” fortæller Thomas Hovgaard, der er ansat som kommunikationschef i Nybolig.

Stigningen på Bornholm stikker fuldstændig ud, i forhold til det, man ser i de andre dele af landet. En graf fra Finans.dk viser, at landsdele som Vestjylland, Østjylland, Østsjælland, Nordjylland og Nordsjælland alle er steget med mellem 11 til 16 %. Den mindste stigning finder man i region Sydjylland, hvor priserne i løbet af de sidste tre år blot er steget med 7.5 %.

Står du med tanker om at skulle i et parcelhus, men mangler den sidste del af økonomien til at det kan hænge sammen, så bør du overveje at finde det helt rigtige lån, der er skræddersyet til dig. I dag er der mange muligheder for at låne penge, så tag din tid og gør dig dine overvejelser før du vælger dit næste lån.

Mange vælger forstæderne i stedet for København

Det kan være rigtig svært at finde en god lejlighed i København, især hvis man ikke har mange penge at gøre med. Derfor viser tendensen også, at der er flere mennesker, der vælger at købe et parcelhus i en af forstæderne, fordi de ganske enkelt vil have mere bolig for deres penge.

”Der er en spirende tendens til, at flere vil realisere drømmen om et hus med have, hvor især adgangen til grønne udendørsarealer trækker”, fortæller Thomas Hovgaard.
Hvis man ønsker at få meget bolig for sine penge, så kunne man vælge at flytte til Sydjylland, hvor man sparer godt 5.000 kroner på kvadratmeterprisen i forhold til resten af landet.