Business & Iværksætteri

Plastikoperationer er enormt populære

Der er rigtig mange mennesker herhjemme, der vælger at få foretaget forskellige former for plastikkirurgi og kosmetiske operationer. Det skyldes selvfølgelig mange forskellige ting, hvoraf den øgede tilgængelig og medierne især har noget med det at gøre.

Plastikkirurgi bliver mere og mere normalt

Det er ikke længere så unormalt at få indgreb som fedtsugninger, brystforstørrelser, øjenoperationer, ansigtsløft og lignende foretaget. Faktisk er der visse dele af Danmark og i visse omgangskredse et underforstået krav om, at man helst skal holde sig så ung og pæn så længe som muligt. Dette kræver gerne flere forskellige typer af plastikkirurgiske indgreb at opnå, hvilket dog stadig virker både dyrt, utiltalende og tidskrævende for de fleste danskere. Men der er stadig mange, der ikke ville kunne leve uden deres evindelige plastikoperationer.

Krav fra medierne

Som sagt kan en stor del af æren for de mange plastikkirurgiske operationer skyldes medierne. Hver dag bliver vi mødt af smukke kvinder og mænd, der i alle aldre formår at ligne en million. Nogle af dem gør det helt naturligt, de fleste af dem er unge, mens mange af de lidt ældre stjerner får hjælp af diverse læger. Mange filmstjerner og sangere har fået lavet bryster, mange har fået fyld i læberne, mange vælger at få lavet en sød lille opstoppernæse og flere har fået deres øjenbryn løftet en tand. Når kosmetiske operationer er så udbredte blandt stjernene i Hollywood og New York, er det klart at vi herhjemme ser det som noget mere og mere normalt. Også mange danske realitystjerner er begyndt at få en masse plastikkirurgi, hvilket endnu engang stadfæster over for os, at det er helt normalt. Desværre er det de færreste af os, der rent faktisk har råd og tid til rent faktisk at vedligeholde en Hollywood-drejet krop. For vi ved allesammen godt, at motion også er en stor del af det, og de mange plastikkirurgiske indgreb viser altså kun én del af billedet.

Øget tilgang

En anden grund til boomet i kosmetiske operationer, er at det er blevet en meget mere gængs vare, end det før har været. Det er nemt at finde hospitaler, privathospitaler og klinikker, som tilbyder alle mulige forskellige former for plastikkirurgi. Mange af disse reklamerer endda for indgreb som fedtsugninger og brystforstørrelser i de fleste traditionelle og online medier. Det er næsten blevet sværere at undgå de mange tilbud om plastikkirurgiske operationer, end det er at finde frem til dem.

Derudover er der også mange typer af plastikkirurgiske indgreb, som man kan få betalt af staten, eller som man kan få offentligt eller privat tilskud til. For eksempel kan man få ordnet sine hængende øvre øjenlåg, hvis disse generer ens syn og forhindrer én i at udføre sit arbejde, man kan få hjælp til en næsekorrektion, hvis man har svært ved at trække vejret og man kan få hjælp til en brystoperation, hvis man har haft brystkræft, har brug for en brystreduktion eller er født med meget asymmetriske bryster. Man kan også få tilskud til en øjenlaseroperation eller linsebehandling, hvis man har særligt dårlige øjne, og man kan få en gastric bypass, hvis man beviser over for lægerne, at man virkelig ønsker at tabe sig.

Helt basalt handler det om, at vi gerne vil forbedre os selv og være bedre end vi er født til at være. Vi vil gerne have en slankere talje, større bryster, en ligere næse, færre rynker i panden, mindre dobbelthage og mindre hængende øjenlåg. Derudover vil vi gerne slippe for briller og kontaktlinser, og vi vil gerne ligne en million, uden at vi behøver at skulle gøre noget for det til hverdag. Vi vil faktisk bare gerne ligne de smukke mennesker, som vi ser på tv og i de øvrige medier hele tiden – uden at tænke på, at det også kræver hårdt, hårdt arbejde.