Teknologi

Pas på – Robotterne kommer (heldigvis)!

Der er godt gang i automatiseringsindustrien i øjeblikket. Branchen er i løbet af de seneste par år blevet markant mere synlig i medier, ligesom der er flere virksomheder der efterspørger løsninger, der kan hjælpe med at automatisere arbejdsgange via robotter. I takt med at flere og flere virksomheder efterspørger disse løsninger, er der også kommet flere udbydere til.

Én af de bedste måder at komme i gang med at optimere din virksomhed på, er ved at undersøge markedet for kollaborative robotter. Disse er fleksible og versatile, hvilket betyder at de kan passe ind i stort set ethvert eksisterende produktions setup. Ved brug af sådan en løsning, slipper du derfor for at skulle omlægge hele dit produktionsapparat.

Kan investeringen tjene sig hjem?

På trods af, at en del virksomheder allerede har omstillet sig til en mere automatisk proces, eller er i gang med at omstille arbejdsgangene, er der stadig lang vej endnu. For mange virksomheder skyldes det, at det er en betragtelig investering både i form af udstyr, men også i form af nedetid på produktionen. Det er dog muligt at få optimeret sin produktion, uden at skulle være bekymret for alt for lang nedetid, ligesom det heller ikke behøver koste en formue.

Både indenfor automatisering i produktionen kan der spares penge, men også virksomheder i den finansielle sektor kan drage nytte af automatisering. Mange af de ting vi laver, kan ofte overlades til automatiske processer. På den måde får du frigivet vigtige ressourcer i dit firma, hvilket kan give dig besparelser og øget vækst.

Lav den rigtige løsning – første gang!

Det er dog altid vigtigt at få den korrekte rådgivning. Ofte tager det mange år før investeringerne er tjent hjem, og derfor er det vigtigt at løsningen passer til dig behov. Både nu, men også mange år frem i tiden. Mange virksomheder er nervøse for om deres produkt eller deres metoder kan ”stjæles”, og derved kopieres af konkurrenterne. Med en automatiseret proces får man i princippet kortlagt hvordan du i dag producerer dine varer. Man skal huske at dine medarbejderes håndværk og færdigheder fortsat er meget vigtigt for produktionen, hvilket betyder at du skal være varsom med at udskifte for meget. Sørger du for at holde din produktion afhængig af menneskene bag den, men blot gør det for at udnytte tiden bedre, vil du være sikret at konkurrenter ikke kan kopiere dine metoder.

En anden ting man skal huske på er, at tilpasse din virksomhed til de krav der kommer med en automatisering. Det betyder eksempelvis at du skal vide hvad du skal gøre med de medarbejdere der potentielt set bliver gjort overflødige. Kan de tilføre værdi for virksomheden et andet sted? Man gør også klogt i, at forberede sig på en anelse modvillighed. Medarbejdere er ofte ikke store fans af forandringer eller automatiseringer, så sørg for at de bliver gjort en del af processen. Det gør det mere venskabeligt, og kan mindske modvilligheden over nye tiltag. En enkel måde at gøre dette på, er ved at sørge for at alle medarbejdere får relevant oplæring omkring den nye produktion.

Det betyder, at det ikke kun er de operatører der skal bruge maskinerne, men at alt fra kundeservice til salg, rengøring og vedligeholdelse ved hvad de skal bruge. Det skaber en fælleskabsfølelse, og kan eliminere en del af folks frygt. Samtidig gør det heller ingen skade, at dine sælgere bliver mere opmærksomme på produktionslinjen, herunder kapacitet og deadlines.