Diverse

Oppustelig SUP – ideel til motionstræning og vandsjov

ISUP

Det er ganske forståeligt, at oppustelige SUP – også kaldet iSUP – er blevet så populære, også i Danmark. SUP er en forkortelse for Stand Up Paddle, og traditionelt har den slags surfbræt været fremstillet af hårdt materiale som f.eks. træ, glasfiber eller carbon. Den oppustelige SUP – eller iSUP – er derimod fremstillet af PVC, som er slidstærkt, og så har den en hård kerne af luft indeni, når den er pumpet op.

På en SUP kan man surfe på bølgerne i havet. For nogle er det et kick at deltage i konkurrencer, og her skal man helst have en SUP race-model, hvis man mener det seriøst og gerne vil vinde. Men der er mange, som har stor fornøjelse af at bruge en SUP til motionstræning, for det kræver alligevel nogle kræfter at padle af sted, imens man står op på brættet. De oppustelige SUP’s vinder indpas, fordi de er nemmere at håndtere, og de er også billigere i pris.

En SUP kan anvendes af unge såvel som ældre. Man skal blot finde en model, der passer til ens vægt og ens behov. Det er en skæg måde at dyrke vandsport på, og selvom man står på brættet alene, kan man sagtens være flere, der tager af sted sammen. Faktisk er det af sikkerhedsmæssige årsager det bedste at være flere, når man dyrker sport på vandet.

ISUP versus SUP

Men hvad er egentlig de væsentligste forskelle på en SUP og en iSUP? Jo, hvis man gerne vil dyrke konkurrencesport (race), så er en SUP stadig at foretrække, fordi den har mere fremdrift. Men til touring og f.eks. yoga er det oplagt at vælge en oppustelig SUP i stedet for. En iSUP har nogle andre fordele end en SUP. Den er blødere, og det betyder, at hvis man glider og vælter i vandet, så slår man sig ikke på samme måde, som man kan gøre med et hårdt paddle board. En iSUP er også langt nemmere at transportere til og fra vandet, fordi den ikke vejer så meget, og den fylder næsten heller ikke noget, når den er pakket sammen og ikke i brug. Så hvis du f.eks. bor i en mindre lejlighed, hvor der ikke er plads til en SUP, så er det en god idé at investere i en iSUP. Det samme gælder, hvis du gerne vil have en nem transport og måske ikke har bil, så er en iSUP et oplagt valg.

ISUP er en god løsning

En oppustelig SUP er som ofte også en billigere løsning end end traditionel SUP. Det kan være godt for dig, som f.eks. er nybegynder og ikke ved, om interessen for at stå på paddle boards holder i flere sæsoner eller år, eller om du bare lige skal prøve det en enkelt sæson. Det kan også bare være, at du hverken kan opbevare eller transportere den.
Hvis du gerne vil vide mere om de mange iSUP’s, der findes på markedet, så kan du f.eks. gå online og søge efter webbutikker, som forhandler dem, og du kan også sammenligne priser online for at finde det bedste tilbud.