Privatøkonomi

Økonomi guide – sms lån

Lån penge med sms lån

Efter internettets indpas i stort set alles hjem, eksisterer SMS-lånet i sin traditionelle forstand stort set ikke længere. Dette skyldes, at internetbaserede låneformer har overtaget lånemarkedet for kortfristede lån. Dette skyldes blandt andet, at det er langt mere sikkert at optage internetbaserede lån, idet du underskriver med NemID. Begrebet SMS-lån bruges dog stadig løst – også selvom der refereres til internetbaserede lån.

Hvad er SMS-lån?

Det traditionelle SMS-lån blev, som navnet indikerer, optaget over SMS. Det er et gammelt levn fra dengang lånene opstod, hvorfor det i praksis ikke rigtigt eksisterer længere. Med mulighed for at tilgå internettet fra både smartphone, tablet og PC er der således ikke længere grund til at lempe på sikkerheden ved at optage lån over SMS.

Mange låneudbydere af kortfristede lån tilbyder sågar slet ikke lån over SMS længere. Grunden til at navnet hænger ved er således, at navnet har mange år på bagen og derved er blevet synonymt med kortfristede forbrugslån. I vores position som vanemennesker, har vi ikke omstillet os til at kalde lånet kviklån, forbrugslån eller lignende, da et kortfristet lån ‘altid’ har heddet SMS-lån.

Hvordan fungerer internetbaserede lån i forhold til SMS-lån?

Som nævnt er internetbaserede lån meget mere sikre end SMS-lån, idet der anvendes NemID ved optagelsen af lånet. Det er derfor din sikkerhed mod identitetstyveri, som et traditionelt SMS-lån ikke kan give dig. Dette blev typisk optaget via en SMS med navn, CPR-nummer og kontooplysninger.

Internettet har dog også en række faldgruber, som gør, at nogle forbrugere ikke stoler fuldt og fast på denne mulighed heller. Blandt andre Lånio.dk imødekommer denne frygt, idet virksomheden anvender en såkaldt SSL-kryptering på dens side. En SSL-kryptering sikrer, at en uautoriseret tredjepart aldrig får adgang til at se eller manipulere dine data, hvorfor nogle internetbaseret lån er ligeså sikre, som at gå ned i banken.

Har du mulighed for at komme på internettet, er internetbaserede lån altså langt mere sikre end SMS-lån. Internetbaserede lån tilbyder dig tilmed større overblik over dit lån og med inkorporeret låneberegner hos langt de fleste lånevirksomheder, er lånet gennemsigtigt.

Ingen sikkerhed for lånet

Hvad end du optager SMS-lån eller internetbaseret lån skal du ikke stille sikkerhed for lånet, som ved eksempelvis banklån. Det er altså helt basale krav, som langt de fleste opfylder, du skal opfylde for at være kreditværdig. Der er dog ingen lån helt uden sikkerhed, da en sådan instans ville blive misbrugt. Du stiller således sikkerhed for dit lån i form af højere renter end ved banklån.

Hos nogle udbydere kan du dog ved første lån kvit og frit låne op til 4.000 kr. i op til 30 dage, såfremt du er over 23 år. Det er altså en oplagt mulighed for dig, hvis du er skeptisk omkring lånebranchen, idet du kun har omkostninger i form af hovedstolen. Lån penge nu online kommer derfor altså både med sine fordele og sine ulemper.

SMS-lån, kviklån, forbrugslån – kært barn har mange navne, men bruges for det meste som synonym for det samme; kortfristet, internetbaseret lån.