Privatøkonomi

Når bilen går i stykker

Det er vigtigt at have en bilforsikring, hvis bilen går i stykker

Vi har vel allesammen prøvet at bilen går i stykker, mens vi kører på vejen hen til familie eller venner – og hvad gør man så? Skal man ringe til Falck, eller skal man lade bilen stå? Der er flere muligheder, men med den rette bilforsikring er er vejhjælp inkluderet i prisen.Om det er faster Agathe, onkel Christian eller en hel tredje er ligegyldigt. Det er pisse irriterende at stå på en øde markvej, og man er punkteret, motoren ligner krummefars eller der mangler benzin.

Heldigvis er der flere løsninger. Der er eksempelvis følgende løsninger, når din bil går i stykker:

    • Du kan få en kammerat, kollega eller familiemedlem til at komme og hente bilen, hvis det er muligt. Det kan eksempelvis være, hvis personen har en bil, der kan trække bilen i et reb eller hvis der er en bil med et lad.
    • Du kan ringe efter et flyttefirma. Det lyder mærkeligt, men det er faktisk muligt at ringe efter et flyttefirma som kommer og flytter bilen, ligesom hvis du skal have flyttet alle mulige andre ting. Det er ganske billigt, og de er ganske hurtige til at komme og hjælpe med dine problemer.
    • Du kan ringe efter et vejhjælpsfirma. Der findes mange vejhjælpsfirmaer på det danske marked. Eksempelvis er der FDM, Falch og Dansk Autohjælp. Falck er de mest kendte, og også de største. Umiddelbart er de ikke de billigste. Et abonnement hos disse aktører kan oftest deles op i flere niveauer, afhængig af om du vil dækkes i danmark eller også udlandet. Der er mange muligheder, så det er bare om at kontakte et af selskaber, men husk at de prøver at sælge flere produkter til dig. Dem behøver du jo ikke.

Tjek din bilforsikring

Det er ikke sikkert, du ved det, men måske har du vejhjælp gennem dit forsikringsselskab. Det tilbyder flere af dem. Det betyder at du gennem din præmie på bilforsikringen også har adgang til vejhjælp gennem et af ovenstående firmaer.

Forsikringsselskaberne samarbejder nemlig med dem, for at kunne tilbyde deres kunder de bedste løsninger, således kan opnå så stor omsætning som mulig. bemærk dog, at det kan være det er billigere at fravælge vejhjælpen gennem forsikringen, for derefter at købe abonnementet direkte hos vejhjælpsfirmaet. Uanset hvad du vælger, er det en meget god idé at have vejhjælp – det gør at du sikkert kan køre frem og tilbage fra diverse fester og andre lejligheder uden bekymringer.