Business & Iværksætteri

Lav en effektiv trivselsmålling

Sådan laver du en effektiv trivselsmåling på dine medarbejdere
Som en god chef er man altid interesseret i ar dine medarbejdere har det godt og trives bedst muligt. Det kan dog være svært at lave et retvisende trivselsmålling, da det ikke er alle medarbejdere der ser trivsel og godt arbejdsmiljø ens. Det kan derfor være nødvendigt for dig at lave en skræddersyet trivselsmålling, det kan tage noget ekstra tid men det kan i høj grad også betale sig når du får nogle korrekte mållinger du kan bruge til at optimere vilkårende for dine medarbejdere. I dette indlæg har vi valgt at kigge på hvordan du som chef kan lave en bedre trivselsmålling og derved også få et gladere personale.

Når du skal lave din første trivselsmålling skal du i første omgang lave undersøgelser af hvordan dit personale ser på god trivsel. Dette gøre ved at følge de tre nednstående trin.

Definition af trivsel

Start en uge hvor du beder dine medarbejdere notere hvad de mener er god trivsel i løbet af ugen. De kan eventuelt tage noter i løbet af deres arbejdsdag i en uges tid. Dette skal gøres, da der som nævnt er forskel på hvordan en medarbejder ser på god trivsel og du vil med disse noter have et godt udgangspunkt og overblik over hvad de mener er god trivsel.

Fokusgruppe

Du kan naturligvis ikke gennemgå 300 noter om god trivsel, lav derfor en fokus gruppe hvor alle noter koges ned til det essentielle.

Udarbejd undersøgelse

Udfra de noter du har modtaget kan du nu udarbejde en undersøgelse der passer til dine medarbejdere og arbejdspladsen. Du kan bygge disse spørgsmål på udsagn hvor medarbejderen kan svare på en scala fra 1-5, eksempelvis om ”Mine kollegaer er hjælpsomme”.

Når du har lavet denne forberedelse er det tid til at måle. Du sender derfor skema undersøgelsen ud og afventer svar fra dine medarbejdere. Når du får resultaterne er det tid til at finde frem til om der er nogle områder der har brug for opmærksomhed. Det er utrolig vigtigt at du får rettet op på de områder, da de ellers blot vil føle at det var spild af tid og at du som chef er ligeglad.