Business & Iværksætteri

Kender du Google trends?

Google logo

Med 3-4 års mellemrum udkommer der nye Office pakker. Der er altid nye funktioner, som et fåtal bruger, samtidig med at der er opdateringer i designet, hvilket gør at man altid skal bruge et stykke tid til at vænne sig til de nye programmer (Hvis du er en af dem, der har rigtig svært ved at finde rundt i nye programmer, kan et kursus hos segment.dk anbefales) Der er da heller ikke sådan at de nye Office-pakker bare slår igennem med det samme og erstatter alle de gamle i løbet af nogle få måneder. Men hvor lang tid går der?

Brug Google Trends

Ved hjælp af Google Trends kan man hvordan folk over hele verden søger. Det giver en indtryk af hvor lang tid der går mellem hver årgang overtager antallet af søgninger. Nedenstående figur viser hvordan søgningsmønstret hen over tid har været på henholdsvis Office 2003, 2007, 2010 og 2013:

Figur der viser udviklingen i Google søgninger på Office pakken

Kilde: trends.google.com/trends

Som man kan på graffen er der stadig flere der søger på Microsoft Office 2010 end Microsoft Office 2013, hvilket antyder, at det program stadig er det mest populære. Faktisk er der ikke ret mange flere søgninger på Microsoft Office 2013 end på Microsoft Office 2007. Det er sjældent at folk køber nye Office programmer til deres nuværende computer, men opgrader Officepakken, når de alligevel skal ny computer. Det forklarer hvorfor der går så lang tid, inden de ny programmer overhaler de gamle i søgninger.

Grafen viser at den gamle 2003 version nærmest ikke får nogle søgninger mere, og derfor er ved at være helt udfaset. Den er alligevel også over ti år gammel, så det er egentlig ikke så mærkeligt, at den er ved at være helt udryddet, det er trods alt ikke ret mange computere, der holder i så mange år. De endnu ældre versioner af Office (1997 & 2000 eksempelvis) har også stadig søgninger, men tallet er hele tiden dalende, ligesom de er med 2003 versionen.

Kursus kan hjælpe dig med at opgradere

Vi ved vist alle sammen, hvor frustreret man kan blive når teknologien driller. Sådan er det også når man har med Office at gøre. Unge mennesker har meget nemmere ved at lære nye ting at kende end ældre. Sidder man og bøvler med at lære sin nye opgradere Officepakke at kende, kan det helt klart anbefales at tage et kursus. Med en dygtig underviser kan man lære rigtig meget i løbet af sådan et kursus, og så slipper man for at spilde en masse tid på, at sidde og kæmpe med at finde funktioner, som ikke længere er stadig sted, som i den tidligere version.