Miljø & Grøn energi

Indhent tilbud på varmepumpe

Investér i en varmepumpe, som alternativ til de traditionelle varmeløsninger i husstanden, og spar op til 60% på din nuværende varmeregning! Så er du husejer, og får din varme fra enten el, gas eller olie – så er der grund til at læse videre her.

Skru ned for varmeomkostningerne

Når du investerer i en varmepumpe, er der både penge og energi at spare. Ved at anvende luften og jordens naturlige varme, producerer varmepumpen varmeenergi, der omdannes til brugsvand, radiatorer og gulvvarme.

Blandt de typiske typer af varmepumper findes luft til vand-varmepumpe og luft til luft-varmepumpe. Luft til luft-varmepumper er en løsning, der ofte tages i brug i f.eks. sommerhuset, for at holde det frostfrit hen over vinteren og sikre den korrekte temperatur ved ankomst.

Til rum- og brugsvandsopvarmning er der mange penge at spare på en luft til vand-varmepumpe, som varmekilde til boligen. Den er et godt alternativ til jordvarmeanlæg, der kræver et forholdsvist stort haveareal – svarende til det dobbelte af det boligareal, der skal opvarmes.

Det økonomiske og miljøvenlige alternativ

Synger dit olie- eller naturgasfyr på sidste vers, er det måske tid til at overveje en ny, bedre løsninger med større nyttevirkning og miljøvenligt hensyn. Det er fra i år ikke længere tilladt at opsætte olie- og naturgasfyr i nye huse.

Især oliefyrs-metoden med de dyre dråber forventes at være udfaset ved udgangen af 2030. Den klimavenlige opvarmningsform ved udskiftning til en vand-luft varmepumpe har sine mange fordele, der bl.a. sikrer en reduktion i varmeudgifterne oven i den fraværende CO2-udledning ved afbrænding.  

Det er dog værd at være opmærksom på de eventuelle ulemper og forholdsregler ved installation af varmepumper af både luft til luft og luft til vand-typen. Selvom begge typer skal overholde et specifikt støjkrav, kan en fejlplacering eller et forkert underlagt give lyd til gene. Det er samtidig vigtigt at sikre, at husstanden har en optimal isolation, for at sikre det optimale udbytte af varmepumpens effektivitet.

Din fremtidige energiform

Valget om den nye opvarmningsform er oftest afhængig af den enkelte boligejers behov og kræver sin viden om varmepumpens egenskaber. Ønsker du at spare tid på en energikonsulent eller fagekspert, er der råd for det.

Få meget mere information og vejledning om varmepumper og de forhold du skal være opmærksom på, når du skal vælge det rette varmepumpeanlæg efter dit behov. Der er flere varianter at finde på det danske marked.

www.greenmatch.dk kan du læse mere om de økonomiske og praktiske fordele ved varmepumper, og samtidig blive klogere på, hvorvidt lige præcis din bolig er egnet til en varmepumpe og hvilken type, der matcher dit behov.