Miljø & Grøn energi

Hvordan opvarmer du dit hus?

Groen_energi

Man kan ikke kommer uden om det: At opvarme sit hus kan være en bekosteligt affære. “kan” står der. For nogle mennesker har lugtet lunten, og har kigget til flere sider i bestræbelserne på at skære dele af varmeregningen

Det, som mange mennesker vælger at gøre, er at investere i en varmepumpe. Du kan læse meget mere om varmepumper her på denne fremragende side, der beskriver dem til punkt og prikke: GreenMatch.dk . Her kan du få en mini-guide til, hvordan varmepumper kan hjælpe dig til at blive mere rig person, end du er nu.

Typer af varmepumper

På det danske marked findes der 3 forskellige typer varmepumper:

  • Jordvarmepumper
  • luft til vand varmepumper
  • luft til luft varmepumper

Jordvarmepumpen er også bedre kendt som jordvarme, jordvarmeanlæg eller jordvarmeslanger.

Luft til luft varmepumper er for dig, der ønskler en hurtig og enkel måde at spare penge på. Den virker på den måde, at der suges udendørsluft ind i pumpen, og så bliver det omdannet til varm luft. I princippet kan du se det som et slags omvendt airconditionanlæg.
Luft til luft varmepumpen er dog mest anvendelig i små huse, og i sommerhuse. Men her kan de til gengæld også gøre rigtig stor gavn, fordi, den nemt kan installeres og giver øjeblikkelige besparelser.

Luft til vand varmepumpen virker næsten på samme måde. Her ryger varmen dog ned i husets varmtvandsbeholder. På den måde kan du både bruge luft til vand varmepumpen til rumopvarmning og til varmt vand.

Det kan du også med jordvarmepumpen. Jordvarmepumpen afgiver varmen på samme måde som luft til vand varmepumpen, men i stedet for at få energien fra udendørsluften, sker det via jordens varme. Det betyder, at der skal graves en lang slange ned i din have. Det kræver så også, at din have har en vis størrelse. Faktisk en størrelse på minimum 300 kvadratmeter.

Hvad koster varmepumper

Der er stor forskel på priserne på varmepumper. Her kan du se en vejledende oversigt over varmepumpe priser:

  • luft til vand: 30.000-70.000
  • luft til luft: 10.000-25.000
  • jordvarmepumper: minimum 100.000

Mange bliver skræmt væk af prisen på jordvarme. Her skal du dog bemærke, at besparelserne på din varmeregning kan være på op til 80 %. Så investeringen vil meget hurtigt være tjent hjem igen.

I og med, at besparelserne er så store, er bankerne også villige til ar yde lån. Det er de fordi varmepumper er en investering, der ikke kan undgå at blive tjent hjem, og gavne dig i sidste ende.