Business & Iværksætteri

Hvilket lån er det bedste at optage?

Læs hvilket online-lån du bør optage

Er du en af dem som står og har brug for penge, men er du ikke sikker på hvilket lån der passer bedst til dig? Kviklån, hurtiglån, forbrugslån og mikrolån. Du har sikkert hørt om disse termer, men måske er du usikker på, hvad der er hvad. I virkeligheden dækker disse begreber over stort set samme type lån.

I dag er det nemlig ikke længere kun i traditionelle banker, at du kan låne penge. Stigningen i online lånemuligheder har medført tæt konkurrence blandt låneudbyderne, om at tilbyde dig det absolut bedste lån. Der er både de billige lån, der er konkurrencedygtige med bankernes lån, og så er der dem der er relativt dyrere, men hvor du til gengæld får pengene udbetalt med det samme, uden at du behøver stille sikkerhed. Hvis du er en af de mange, som synes at lånemuligheder på nettet kan være en jungle at finde rundt i, så læs med her:

Låne typer

Før du ved hvilket lån der passer til dig, er det en god ide at danne et hurtigt overblik over, hvad der adskiller nogle af lånene fra hinanden.

Et mikrolån er, som navnet antyder, et lån af et mindre pengebeløb. Det kan være du har modtaget en uventet regning og derfor har behov for at låne penge her og nu. Fordelene ved sådan et lån er, at det oftest er meget hurtigt at optage, og at du har pengene på din konto stort set med det samme.

Derudover skal du hverken stille nogen form for sikkerhed, eller stå til ansvar for hvad pengene skal bruges til. Desuden er det typisk nemmere at blive godkendt til at optage lånet. Ulempen derimod kan være det netop beskedne beløb, hvis man har brug for et lån der er større. Yderligere fører et så hurtigt og nemt lån ofte en høj rente med sig, som alt sammen skal tilbagebetales indenfor en måned.

Et forbrugslån er, på samme måde som et mikrolån, et lån til forbrug her og nu. Et forbrugslån dækker egentlig over flere forskellige lån af både mindre og mellemstore beløb. Der hvor et forbrugslån adskiller sig fra mikrolån er ofte ved en længere løbetid for tilbagebetaling, og hvor beløbet kan være højere.

Et større lån kan også være fordelagtigt at optage. Måske du skal på ferie eller har brug for en ny bil? Også større lån kan du ansøge om online, nemt og hurtigt.

Hvad skal jeg vælge?

Hvad enten det er et forbrugslån, mikrolån, billån eller boliglån du har brug for, så hjælper Mikonomi.dk dig med at finde det lån der passer til dit behov. Her matches dine behov med forskellige udbydere, så du kan sammenligne priser og danne dig et overblik.