Diverse

Hvad kan de italienske bilmærker, som ingen andre kan?

Italienske biler som Ferrari og Maserati er populære

Danskerne elsker Italien og alt hvad landet har givet af sig. Vi elsker bilferier til verdens støvle, vi er vilde med pasta og pizza, og så elsker vi Italienske biler. De garvede italienere ved bestemt også hvordan de skal skrue de luksuriøse køretøjer sammen. Særligt inden for motorsport, men også til privat brug, har de udviklet en lang række af verdens førende bilmærker.

Men hvad har Ferrari, Maserati, Lamborghini og Fiat til fælles? Måske er det slet ikke så interessant, hvad de nuværende bilfabrikanter har til fælles. Snarere kan det være spændende at se nærmere på, hvad de inspirerende mænd bag mærkerne gjorde ens. En ting er sikkert – alle har de skabt sig en milliardforretning, som selv efter deres død kører videre i ophavsmændenes ånd.

Er du interesseret i dyre biler, men har du ikke råd, kan du prøve at se, om du har mulighed for at optimere din økonomi. Har du eksempelvis flere lån, kan du samle disse i et samlelån. På den måde sparer du gebyrer og renter hver måned. Du kan indhente tilbud gratis og uforpligtende på Samlelaan.net.

Over 100 års erfaring

Langt de fleste anerkendte italienske bilmærker havde sin spæde opstart for over 100 år siden. Mange af dem lagde grundstenen til egen succes omkring 1. verdenskrig. Til trods for at verden på mange måder braste sammen om ørerne på de stolte italienere, så fandt de overskud og standhaftighed til at fortsætte deres forretning i motorbranchen. Enzo Ferrari – stifteren af Ferrari, fik endda lagt sin fabrik om til krigsproduktion. Da han efter krigens afslutning stod tilbage med ruinen af sit mesterværk, gav han ikke op. I stedet genetablerede han blot sin forretning, og fortsatte hvor han slap.

En begrænset farvepalette

Sportsbiler fås nu til dags i alle regnbuens farver. Skal du erhverve dig én af italiensk afstamning, er der dog nogle farver som er mere rigtige end andre. Farvespektret hænger som regel sammen med mærket og dets historie. Her kan blandt andet nævnes den tilbagevendende diskussion om hvorvidt Ferraris oprindelige farve er rød eller gul. Nogle vil hævde gul, da farven skulle repræsentere Enzo Ferraris hjemby Modena. Sidste udmelding fra Ferrari selv er dog at rød er mærkets originale farve. Ligeledes har debat-bølgerne gået højt når Maseratis originale farve blev diskuteret. Det er aldrig slået fast, hvorvidt det hurtige køretøj har en fast farve at læne sig op ad. Dog vil farven “Silver Birch” være et godt bud. Maserati-biler i farven Silver Birch har desuden optrådt utallige gange i store filmklassikere.

Biler i millionklassen

De italienske luksusbiler kan umuligt erhverves for mindre end et millionbeløb. Blandt de dyreste sportsbiler i verden finder du blandt andet Ferrari F60 America som koster omkring 17,3 millioner kroner. Går du rundt med en drøm om, at sidde bag rattet på en af de italienske biler, så er dette ikke umuligt til trods for svimlende priser. Flere danske udbydere tilbyder nemlig privatleasing af de smukke sportsvogne. Eksempelvis er både leasing af Ferrari og Maserati leasing en mulighed. Selvom det stadig vil kunne mærkes på pengepungen, så er leasing af luksusbiler noget mere spiseligt, end det er at erhverve sig en på traditionelt vis.