Privatøkonomi

Har du styr på din bilforsikring?

Har du styr på din bilforsikring?

Flere og flere danskere erhverver sig hvert år en bil, hvilket medfører, at de også skal en bilforsikring. Men der er mange ting, at holde styr på, når man skal have en bilforsikring, især hvis det er ens første bil og ens første bilforsikring. I Danmark er det lovpligtigt som minimum at have en ansvarsforsikring, og du kan derfor ikke slippe uden om denne. Der kan dog stadig være mange penge, at spare på denne type forsikring, hvis du blot bruger lidt tid på at finde den billigste.

Derudover har mange danske bilister også en kaskoforsikring. Der hvor ansvarsforsikringen kun dækker de skader, som andre bilister og biler får, f.eks. ved et sammenstød i en bilulykke, dér dækker kaskoforsikringen din bil. Med en kaskoforsikring er du derfor også dækket, hvis din bil skulle være udsat for tyveri, f.eks. af din nummerplade, eller hvis der skulle opstå brand i din bil. Kaskoforsikringen dækker selvfølgelig også når din egen bil bliver skadet. Dette kunne f.eks. ske hvis du kører ind i noget, mens du parkerer eller hvis din egen bil bliver skadet i et biluheld.

Ved at sammenligne priser online kan du nemt og hurtigt finde den bedste og billigste bilforsikring til lige netop dig og dine behov. En af disse online sammenlignings-tjenester, bilforsikring-pris.dk, giver dig f.eks. 3 gode tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Det er både gratis og uforpligtende, og du skal blot indtaste dine behov en enkelt gang.

Når du har fået styr på de to mest basale og normale bilforsikringer, nemlig ansvarsforsikringen og kaskoforsikringen, så kan du begynde at overveje om du har behov for og økonomi til at forsikre dig mere. Du kan f.eks. vælge en førerdækning, som dækker dig selv som chauffør af en bil. Skulle du f.eks. være så uheldig og ende med tabt arbejdsevne, varige mén eller eventuelle tandskader efter en bilulykke, så vil din førerdækning forsikre dig imod dette.

De fleste bilister har også en glasdækning. Derfor hører denne type forsikring som regel ind under kaskoforsikringen. Dette gør sig dog ikke gældende hos alle forsikringsselskaber, og det anbefales derfor, at du altid tjekker efter og læser det med småt. På den måde undgår du at blive snydt ved f.eks. at tro, at du havde og betalte for en glasdækning uden at du havde den. Eller ved at du f.eks. betalte ubevidst mere for din bilforsikring, fordi du havde en glasdækning, som du reelt ikke havde brug for.