Bolig

Guide: Få ryddet op i kælderen

Få afhentet affald, når du har ryddet op i kælderrum

Få afhentet affald, når du har ryddet op i kælderrum
Mange af os har et kælder- eller depotrum, som efterhånden blot er ét stort rod. Det kan virke uoverskueligt at få ryddet op i det, men når første det er gjort, er det uden tvivl en lettelse, og så har du bedre plads til de ting, der faktisk giver mening at beholde. Her får du gode tips til oprydningen.

”Har du brugt det de sidste to år?”-reglen

Når du går i gang med at rydde op, finder du uden tvivl en helt masse ting, du i bund og grund havde glemt, du ejede. Så kan man godt blive en smule nostalgisk og man kommer til at tænke på, at man da måske egentlig skulle tage denne dims i brug igen.

Det gælder imidlertid som regel, at hvis du ikke har brugt den pågældende dims i de seneste to år, så kommer du nok heller ikke til at savne den i fremtiden. Havde du glemt, at du havde den, er den sandsynligvis ikke helt så vigtig for dig, som den lige pludselig kommer til at virke, så vær kold og kontant og få smidt det ud, du rent faktisk ikke bruger.

Sorter tingene og skaf dig af med affald

Når der er ryddet op i pulterrummet, skal du i gang med at sortere de mange sager, du har valgt, at du ikke vil beholde. Der er sikkert noget af det, du kan sende til genbrug, hvorved der er nogle andre, der kan få glæde af det. Resten skal køres på genbrugspladsen eller på anden vis bortskaffes.

Vil du nemt og hurtigt have affaldet væk, kan du kontakte skraldebilen.dk, hvor du kan få et tilbud på afhentning af affald til både erhverv og privat. Så er det hurtigt væk, og du behøver ikke at bekymre dig mere om det.

Organiser og marker dine sager

For at undgå at kælderrummet igen ligner ét stort kaos om et år, skal du gerne sørge for at få organiseret alle de ting, der faktisk skal være der. Kom tingene i kasser og sæt labels på, så du nemt kan se, hvad der er hvad, og sæt det så på plads, så du nemt kan finde de ting, du måtte stå og mangle. De ting du oftest bruger, skal naturligvis være mest lettilgængelige, og så kan de andre ting godt stå på nogle lidt højere hylder eller lidt længere inde bagved.