Bolig

Grønland, verdens største eventyrlige ø!

Grønland, verdens største ø, er mere end blot sne og is. Øen byder på et væld af eventyr, heraf hundeslædeture, jagt, heliskiing, bjerg og fjelde bestigning. Det er en ø med uanede muligheder. Læs med her, og se hvorfor din næste rejse skal gå til Grønland.

Grønlands isbjergOplevelser og udfordringer, er noget Grønland aldrig løber tør for. Øen har et spektakulære landskab, og byder på meget andet end is, sne og hav. Selvom der på nuværende tidspunkt ikke findes skove på Grønland, så er forskerene enige om, at der om 100 år er mulighed for store grønne områder på øen. klimaet har ændret sig, og hvis det fortsætter på samme måde, så bliver forholende optimale for skovvækst/drift. I hvert fald på øens store kystområder, som dækker et areal på ca. 400.000 hektar.

Grønlands Natur

Det er ikke kun is og sne, som dækker Grønlands landskab. Øen har også mange grønne fjelde, med et hav af vilde blomster, stejle klipper, varme kilder og utrolig ren luft. Grønland har mange uberørte områder, og verdens største nationalpark. Nationalparken, dækker Grønlands nordøstlig del, og er hjem for en stor del af øens dyreliv. Som noget helt unikt, så er der også flere dyr på Grønland, end mennesker.

Dyrlivet på Grønland

Dyrelivet på Grønland er helt ekseptionelt. Grønland huser nogle af verdens største dyr. Det gælder både på land og i det store hav, der omringer landet. På selve øen, finder man isbjørnen, som er verdens største rovdyr og den største race af bjørne. Der findes omkring otte forskellige bjørneracer i verden. Der er den nordamerikanske sorte bjørn, den brune bjørn, andean bjørnen, panda bjørnen, sloth bjørnen, sol bjørnen og sidst men ikke mindst, den største af dem alle, isbjørnen. Udover isbjørnen, så har Grønland, også en masse andre dyr. På øen finder man blandt andet, rensedyr, sne ræve, moskusokser, sne harer, hvaler, sæler og et stort fugleliv der tæller ca. 60 forskellige arter.

Jagt på Grønland

Hvis du ikke kan nøjes med at se på dyrelivet på Grønland, så har du også mulighed for at komme på jagt.  Du har mulighed for to jagt former, trofæjagt og småvildtjagt. På trofæjagt, handler det om, at nedlægge enten et rensdyr, en sælen eller moskusoksen. De anses alle for at være Grønlands ikondyr. Moskusoksen kan veje op til 410 kg, og kræver derfor en erfaren jæger. Rensdyret kan veje op imod 120 kg, og noget nemmere at nedlægge end moskusoksen. Sælen kan veje op til 130 kg, og nok det dyr der kræver størst opmærksomhed ved jagt. Det gælder om at være præcis, men også hurtig. Hvis sælen kun bliver anskudt, så kan den dykke ned i åndehulet og lide under isen. På småvildtjagt, får du mulighed for at skyde en rype eller den arktiske sne harer. Begge klædt i hvidt, og derfor meget udfordrende at jage. Endelig, så er der ingen indhegning eller afgrænset områder på selve jagten, så jagten er meget autentisk.

Hundeslædeture på Grønland

På Grønland har du mulighed for at få et hundeslædekørekort. Det lyder måske sjovt, men  at køre med hundeslæde kræver meget opmærksomhed og god kommunikation med hundene.  I forhold til et “normalt” kørekort, så tager et hundeslædekørekort kun et par dage at erhverve. Så det kræver ikke den store investering. Hvis du dog ikke har lyst til selv at styre slæden, så kan du også altid prøve en tur som passager. Det eneste det kræver som passager, er lysten og modet. I nutidens Grønland, spiller hundeslæden stadig en stor rolle for indbyggerne, som den har gjort igennem flere tusinde af år. Det er stadig et foretrukken og effektivt transportmiddel for fiskere og jægere.

Klatring og bjergbestigning på Grønland

Grønland er helt ideel for klatring og bjergbestigning. Nogle områder er mere kendte end andre, men næsten ligemeget hvor du begiver dig hen på Grønland, så er der rig mulighed for klatring eller bjergbestigning. Grønland har tusindvis af bjerge, og langt de fleste findes udenfor de forhånd beskrevne ruter og stier.  Hvis du ikke er til bjergbestigning, så er der også uanede muligheder for klatring. Begge kræver en god forudgående planlægning, og ydmyghed for kroppens begrænsninger.

Heliskiing på Grønland

Hvis du er til mere ekstreme oplevelser, så er der også mulighed for heliskiing. Her får du mulighed for at stå på ski, i helt uberørte områder. Det unikke ved heliskiing, er selve flyveturen op på fjeldtoppen med helikopter. Så hvis du lider af højder, så er det måske ikke en tur for dig. Selve fjeldtoppende er på de fleste steder mellem 700- 1.500 meter høje, men kan nå op på 2.000 meters højde ved Evighedsfjorden. Endelig, så er terrænet velegnet for løbere fra let, til øvede og ikke kun forbeholdt skiløbere, men også snowboard.

Grønland, er turen værd

Hvis du har fået lyst til at opleve noget nyt på din næste ferie, og på nye eventyr. Så er Grønland det helt rigtige valg. Landet byder på oplevelser for en hver smag. Der er oplevelser for de aktive, for de eventyrlystende, jægerne, romantikkerne og de nysgerrige.  Det er heller ikke særlig besværligt at komme til øen. Du kan flyve direkte fra Danmark til Grønland, og turen tager under 5 timer. Så afstanden bliver ikke et problem, og en de fleste kan holde ud.

Det næste bliver, at planlægge din tur. Grønland er vidt forskelligt sommer og vinter. Om sommeren er naturen grøn og frodig, og tillader nogle aktiviteter der ikke er mulige når det er vinter. Det samme gælder for vinter halvåret, her gælder andre forhold, og derfor også mulighed for andre aktiviteter, så som hundeslædekørsel og is fiskeri.

Så, det vil være en rigtig god ide, at planlægge din tur efter hvad du foretrækker at opleve på øen. Det er et individuelt valg, og der kan være mange grunde til, at du foretrækker det ende fremfor det andet.

Undersøg dine muligheder på internettet, og se hvad der tiltrækker dig mest ved Grønland. Du kan vælge at starte på greenland.com, hvor du finder alle de informationer du har brug for, med hensyn på afrejse, oplevelser og priser. Siden giver også et rigtig overskueligt indblik i Grønlands historie, kultur og dyrliv. Tag udfordringen op, og besøg verdens største ø, og få verdens største oplevelse!