Bolig

Gode ideer til den lille have

Her finder du ideer til indretning af den lille have

Det kan være svært at se potentialet i en have, hvis du kan har 50 kvadratmeter eller derunder at gøre godt med. Det lille frimærke, som også kaldes for din baghave, virker ikke til at kunne rumme meget. Men hvis du smøger ærmerne op, tager arbejdshandskerne på og tænker kreativt, så kan du sagtens forvandle dit grønne areal til en lille oase. Herunder finder du en række idéer til, hvordan du bedst udnytter den lille have.

Byg plantekasser i flere etager

Plantekasser, krukker og bede optager en hel del plads. Men samtidig er det så hyggeligt, at kunne plukke sine egne urter, grøntsager eller blomster i haven. I stedet for at fylde hele haven op med diverse kasser, kan du så og gro i etager. Der er flere måder at gøre dette på. Eksempelvis kan du stable plantekasser oven i hinanden, hvor kasserne bliver mindre og mindre. Du kan også bygge en væg af paller og hænge potter herpå til dyrkning af urter.

Indret med multifunktionelle møbler

Der er ingen tvivl om, at havemøbler fylder en hel del i den lille have. Derfor er det en god idé at kigge efter møbler, som kan bruges til flere formål. Når ud shopper stole til havebordet, kan du eksempelvis kigge efter stole, som kan forvandles til solstole. Nogle udendørs spisestole har nemlig en funktion, hvor du kan hiv i et håndtag og dermed vippe ryglænet ned og en fodstøtte frem.

En anden form for multifunktionelt havemøbel er en hyndeboks. Køber du en solid én af slagsen, kan denne sagtens bruges som siddeplads også. Læg blot nogle bløde puder eller hynder ovenpå. En hyndekasse er desuden en god opbevaringsmulighed til alt lige fra hynder og haveredskaber til tæpper og lanterner.

Byg en terrasse

Ved at bygge en terrasse af eksempelvis træ eller fliser, kan du gøre haven mere funktionel. Et underlag af græs er nemlig ikke altid den bedste løsning, afhængigt af hvad du ønsker at bruge din have til. På en terrasse kan møbler og grill stå mere stabilt. Opbygningen af eksempelvis en stenterrasse er ikke særlig besværlig, og noget man kan gøre selv. Det kræver dog lag af forskelligt slags grus og afslutningsvis den type fliser, du ønsker.