Privatøkonomi

Få råd til lidt mere

Tjen penge hjemmefra

Skrænter økonomien eller kunne du bare godt tænke dig en lidt større opsparing? Læs med her og få input til at få bedre styr på din økonomiske situation. Vi vil berøre nogle emner, som de fleste blogs og posts ikke berører, nemlig vedligeholdelse og alternative måder, på hvordan du kan tjene penge hjemmefra.

Vedligeholdelse vs nykøb

Alt kan gå i stykker, og uanset om det er computeren eller en kop fra Ikea, så koster det penge hver gang du skal erstatte det med nyt. Derfor kan der være rigtigt mange penge at hente i at lappe og reparere dine ting.

Der er faktisk mange tilfælde, hvor de reparationer du laver, ikke kan ses eller kan anses som kunst, og det vil vi gå lidt i dybden med nedenfor.

Reparationer du ikke kan se

Elektronik kan være svært at reparere, men hvis det alligevel er gået i stykker, og du alligevel har tænkt dig at smide det ud, så giv dig selv en chance for at reparere det.

Den form for elektronik der primært er mekanisk har du ofte mulighed for at fikse med lidt superlim og en skruetrækker. Det kan fx være barbermaskine, hårtørren eller støvsugeren, som lige pludselig står af – hvilket ofte skyldes en mekanisk fejl. Hvis fejlen er elektronisk, er det med stor sandsynlighed ikke noget du selv kan klare, og ofte vil det også være for dyrt at reparere, taget i betragtning at en ny model vil holde længere og være bedre.

Ligeledes kan en knækket bagplade på sofaen også sagtens sættes sammen igen. Det bliver ikke kønt, men generer nok de færreste, da bagpladen alligevel vil være skjult af en hynde.

Du kan helt sikkert selv komme på andre ting, som du har ødelagt gennem tiden, som var værd at give et forsøg med lim.

Kunst med reparationer

Kintsugi er en Japansk kunstart, som beskæftiger sig med at reparere ting. Formålet er ikke at tingen skal se ny ud igen, men at tingen får en historie, lidt patina og deres helt eget look. Har du mod på at afprøve dine Kintsugi-færdigheder, så kan det være en god ide at benytte farverig lim, for at fremhæve reparationerne.

Hvordan du tjener ekstra penge hjemmefra

En anden og lidt mere ukendt metode er betalte online spørgeskemaer, som er en verden i vækst. Her betaler firmaer dig i penge, gavekort eller gaver, for at besvare spørgeskemaer, der typisk omhandler dine præferencer og kendskab til produkter og brands.

Det kræver ikke det store arbejde at komme i gang med disse undersøgelser. Normalt vil det være email, navn, alder og køn, hvorefter du får tilsendt spørgeskemaer, som du bliver betalt for at besvare.

Uanset om du mest er til at reparere dine ødelagte genstande, eller du hellere vil have lidt ekstra penge på lommen, så du kan købe nyt, så håber vi, at du her har nogle muligheder, som kunne være relevante.