Teknologi

Er du teknisk anlagt? Så overvej at blive maskinmester

contentinfoHvorfor bør du overveje at læse til maskinmester? Svaret er oplagt, hvis du gerne vil kombinere dit tekniske håndelag med en teoretisk baggrund, der ruster dig til ikke blot at kunne projektere nogle nye anlæg, men også giver dig forretningsforståelse og evnen til udvikle teknologier. Hvis du ønsker en uddannelse med lav arbejdsløshed, og du vil gøre international karriere, bør du også læse studiet.

Bliv klædt på til vedligehold af tekniske anlæg til lands som til havs

Som optaget på maskinmesteruddannelsen i Aarhus lærer du vedligehold af anlæg, så du kan træde til på handelsskibe, borerigge eller energisystemer. Du får ekspertisen ind under huden til at tage rollen som teknisk leder på dig og at arbejde sammen med andre for at udføre projekter af teknisk art på vellykket manér. Uddannelsen er bredt orienteret, men altid med fokus på hands-on-erfaring.

Få internationalt netværk på et semester i udlandet

Bliv maskinmester, hvis du ønsker at tilegne dig færdigheder og netværk, du kan trække på globalt for at få en spændende karriere med skiftende arbejdsopgaver. Allerede under studietiden har du som studerende i Aarhus mulighed for at læse et semester i udlandet, hvor du hurtigt får øjnene op for, hvor alment anvendelige de færdigheder, du tilegner dig på dit studie, er ude i den store verden.

Specialisér dig senere på studiet

På en maskinmesteruddannelse får du på studiets sene semestre adgang til at specialisere dig, så du ender med at få en faglig profil, der gør dig til en oplagt kandidat inden for de jobs, som du finder mest spændende. Læser du i Aarhus, kan du nær hovedforløbets slutning vælge en specialisering i energiteknologi, i arbejdet som maskinmester i maritime erhverv eller læse til teknisk projektleder.

Du kan læse videre efter endt studie

Som sagt er der en meget lav arbejdsløshed blandt folk, som har færdiggjort en professionsbachelor som maskinmester. Dermed ikke sagt, at der ikke er mulighed for at læse videre og blive kandidat eller at tage akademi- eller diplomuddannelser. At være uddannet maskinmester giver dig nemlig talrige muligheder for enten at studere teknik på højere niveau eller lære om ledelse og forretning.

Som maskinmester er du kvalificeret til flere stillingsbetegnelser

Har du en uddannelse som maskinmester, vil du erfare, at der er masser af stillingsopslag, du kan søge. Typiske jobtitler for en uddannet maskinmester kunne være miljøkonsulent, driftschef, teknisk projektleder, energikonsulent og projektingeniør. Når en maskinmester kan hverves til alle disse forskellige stillinger, skyldes det, at uddannelsen er bredt orienteret med fast fokus på praksis.

Søg optagelse på maskinmesteruddannelsen

Overvejer du at søge maskinmester optagelse, fordi du gerne vil have et job, hvor du skifter mellem at have fingrene i materien ved vedligehold af tekniske anlæg og at projektere, optimere eller lede driften af nye anlæg, bør du gøre det. Hvis du læser en uddannelse som maskinmester, kommer du til at opleve en stejl læringskurve, og du kommer til at få nogle attraktive kompetencer, der er stor efterspørgsel efter.