Bolig

Er du jaloux på din omverden?

jalousi

Jalousi kan være en grim ting og være årsagen til mange skænderier og problemer. Stort set alle mennesker har oplevet at føle jalousi på et eller andet tidspunkt i deres liv. Dette er ikke noget, som man skal have det dårligt over, da det er en naturlig del af menneskets natur. Det vigtige er, at man lære hvordan man skal håndtere sin jalousi, så den ikke bliver et problem for én og ens omgivelser.

Hvad er jalousi?

Jalousi er en følelse, som langt de fleste mennesker har oplevet på et eller andet tidspunkt i deres liv. Jalousi handler grundlæggende om lavt selvværd, svigt og angsten for at miste. Således er det oftest en negativ følelse, som ikke er rar at have i kroppen. Jalousi er med til at skabe dårlig atmosfære, hvilket også er hvorfor, at det er bedst at bearbejde denne følelse og dermed kunne komme af med den.

Kan jalousi behandles?

I og med at jalousi ikke er en sygdom, men en tilstand, er behandling ikke det helt korrekte ord at bruge, men dog bruges det stadig ofte. Jalousi er ikke medfødt, men opstår som følge af forskellige oplevelser i barndommen eller senere i voksenlivet. Jo tidligere jalousien er opstået i ens liv, jo mere indgroet i én er den, hvorfor det kan kræve mere arbejde at bearbejde den. Således er det nemmere at bearbejde en jalousi, som er opstået i ens voksenliv, end hvis denne jalousi er fremkommet tidligt i ens liv. Hvis dette er ens personlighed dermed blevet bygget op omkring denne jalousi. Men ja, jalousi er en følelse og tilstand, som man godt kan bearbejde. Dette er noget, som man enten kan gøre alene, sammen med en eventuel partner eller sammen med en professionel.

Hvordan behandles jalousi?

Jalousi er en individuel følelse, som stammer fra oplevelser i ens liv, derfor er det også en meget subjektiv proces at bearbejde sin jalousi, hvorfor man ikke har en “how-to” opskrift. Men når man skal bearbejde jalousi, skal man tænke på kroppen med et holistisk syn. Både tanker, følelser, kropslige reaktioner og adfærd er alle forbundne, hvorfor at man i bearbejdningsprocessen skal fokusere på, hvad det er, der gør, at man “overbeviser” sig selv om, at man er mindre værd. Når man har fundet frem til dette, er det essentielt, at man lære at forholde sig til disse følelser, tanker og  handlinger, som resulterer af dette. Oftest viser det sig nemlig, at jalousifølelsen er det rene tankespind, og det ikke er noget reelt i det dårlige selvværd.

 

Arbejd med din jalousi!

God atmosfære uden jalousiSelvom jalousi er en naturlig følelse, er det ikke en rar følelse, hvorfor det bestemt er bedst at arbejde med den, så man ikke længere skal tynges under at føler sig mindre værd, at ville have hvad andre har o.lign. Denne følelse er nemlig ikke sund for ens egen fremtidige udvikling. Arbejd derfor med din jalousi, og find den ægte glæde igen. Ved at gøre dette, vil man også minimere risikoen for splid mellem ens familie og venner.