Business & Iværksætteri

Er du gået fra at være kollega til leder?

Fra Kollega til leder

Det kan være en meget svær situation at blive sat overfor når man pludselig er blevet leder for sin kollegaer. Det kan ligeledes blive svært at skabe autoritet og sikre sig at dit nye team ikke misbruger jeres venskab, da du er blevet leder. Der er en håndfuld faldgruber for nye ledere der er blevet leder for en afdelling de før var en del af. Ved du hvordan du skal håndterer situationene? eller vælger du blot at takke nej for at blive fri for den akavet situation? Læs med i vores indlæg og lær mere om de faldgruber der kan hive dig ned som ny leder.

For det første skal du aldrig takke nej til en lederstilling fordi du ikke vil bestemme over dine kollegaer, som leder skal du støtte og guide dem på rette vej og det er ikke deres job at vurderer om du er den rette for stillingen, det har din chef allerede gjort! Stol på ham og hvis hvad du kan, der kan måske ryge et venskab i ny og næ, men det kan ikke undgåes om du bliver leder eller ej.

Du kan ikke forblive venner på jobbet

Selvom du føler at jeres venskab er stærkt nok til at du kan være leder, så passer det ikke. Det vil på et eller andet tidspunkt eskalerer eller ende i et stort rod. Når du er på job skal du klart gøre opmærksom på din rolle. Naturligvis uden at gå ‘over board’.

Du kan ikke altid være den seje chef

Det lyder hårdt men en chef skal hades af og til, sådan er reglerne for at skabe balance i en virksomhed. Det kan være hårdt at være chef fordi du pludselig skal tage svære beslutninger hvor ligemeget hvad så vil nogle være utilfredse. Det er derfor du er leder, du skal være i stand til at tage kritiken. Lad vær med at bruge tid på at være populær, brug i stedet tiden på at styrke dit team og dig selv som konstruktiv leder.

Nu står jeg helt alene

Du kan hurtigt komme til at føle dig alene og ensom, som man siger er der ensomt på toppen. Sådan er det, dog skal du naturligvis også have et sted hvor du kan diskutere problemstillinger og udfordringer. Du kan vælge at tage del i et ledernetværk hvor du kan sparre med andre ledere og få den støtte du har brug for.