Bolig

Er din bolig varmeisoleret optimalt?

Håndværker lægger undergulv

Er din bolig ikke varmeisoleret optimalt, vil varmen lettere kunne slippe ud. Det kan betyde et stort varmetab i længden og derfor også et økonomisk tab. Det kan derfor være fornuftigt at overveje om netop din bolig er isoleret optimalt.

Gulvisolering

En af måderne at varmeisolere på er gulvisolering. Manglende eller dårlig gulvisolering er en af årsagerne til, at varmen slipper ud. Det kan resultere i store varmetab, men også en række andre konsekvenser såsom fugt og skimmelsvamp.

Du kan for eksempel vælge at få lagt et støbt undergulv under dit trægulv, linoleumsgulv, epoxygulv eller andet. Undergulvet isolerer, så varmen ikke slipper ud, og samtidig isolerer det mod lyd.

Det vigtigste er, at du får den isolering, der passer bedst til dit behov. Det kan være en god idé at få professionel vejledning til netop den vurdering, så du ikke ender med at investere i noget uhensigtsmæssigt. Få hjælp hos Uniplan Danmark, der er specialiseret i undergulve.

Vægisolering

Et andet sted hvor du kan vælge at investere i varmeisolering, er væggene. En god isolering af væggene i din bolig kan holde en stor del af kulden ude, hvilket kan spare dig for en stor varmeregning i længden.

Det kan være svært at varme boligen op, hvis vægisoleringen ikke er optimal. Det kan derfor være en god idé at overveje om væggene i din bolig er isoleret ordentligt, hvis du vil undgå at bruge en masse penge på opvarmning.

Der er mange forskellige metoder til at isolere vægge og igen afhænger det af netop dit behov. Har du allerede isolering i dine vægge, kan du overveje at få det efterisoleret, hvis du har mistanke om, at varmen trænger ud.

Tag- og loftisolering

Tag- og loftisolering kan ligeledes være en fornuftigt investering, når det kommer til varmebesparelse. Varme stiger nemlig til vejrs, hvor loftet og taget sidder. Er taget og loftet isoleret optimalt, vil varmen i højere grad blive indenfor.

Ligesom med andre former for varmeisolering, er det også muligt at få efterisoleret loftet og taget, hvis du allerede har isolering i din bolig. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din bolig er tilstrækkeligt isoleret, kan du altid hente hjælp hos de professionelle.

Det er op til dig, hvor du ligger fokus, men den optimale løsning er at isolere ordentligt alle tre steder. En bolig der er isoleret fra gulv til loft, kan spare dig for store udgifter i det lange løb.

Samtidig er der en række andre fordele ved god varmeisolering som for eksempel mindre risiko for fugt og skimmelsvamp, mindre støj mv. Det kan derfor være en god idé at overveje om din bolig er varmeisoleret optimalt.