BoligMiljø & Grøn energi

Energirenover din bolig – Men husk energitilskud

Energirenover din bolig med solceller

Finansiel støtte til energirenoveringen

Det er i dag meget populært for folk at energirenovere sin bolig. Dette er da også fuldt forståeligt, da der er mange fordele ved at foretage en energirenovering af hjemmet. Hvis du eksempelvis mener, at en varmepumpe er den bedste løsning for dig, kan du på sigt spare mange penge på din varmeregning.

En varmepumpe er nemlig billigere i drift, end et gammelt, traditionelt oliefyr. Det, som ofte kan skræmme folk ved at energirenovere sin bolig, er, at installations- og anskaffelsesprisen kan være høj på disse energiløsninger.

Eksempelvis kan prisen på en luft til vand varmepumpe ligge mellem 60.000 – 120.000 kr. Dette kan for mange personer være mange penge og kan afholde folk fra at investere i en varmepumpe. Der er dog hjælp at hente på denne problemstilling. Det er nemlig muligt, at du kan ansøge om energitilskud til energirenovering af din bolig. Dette foregår ved, at du ansøger hos energiselskaberne, hvorefter disse hjælper dig igennem processen.

Vær opmærksom på dette..

Når du energirenoverer din bolig, er der en helt bestemt måde at gøre det på. Det er nemlig vigtigt, at du starter ansøgningsprocessen, før du indhenter tilbud på den energiløsning, som du ønsker at investere i. Hvis du kontakter en håndværker, før du ansøger om muligheden for at få energitilskud, kan du ikke få finansiel støtte til energirenoveringen af din bolig.

I nogle situationer kan det ske, at de håndværkere du kontakter, har samarbejdsaftaler med de forskellige energiselskaber. Du kan derfor forhøre dig om dette hos de enkelte håndværkere og på denne måde blive guidet igennem processen om finansiel støtte til energirenoveringen af din bolig.

Hvad så nu?

Når du har ansøgt om energitilskud, vil du herefter skulle vente på, at din ansøgning godkendes. Når din ansøgning er godkendt, kan du påbegynde dit renoveringsprojekt og du vil nu kunne få installeret din varmepumpe til din bolig. Det vigtigste i processen er dog, at du ikke påbegynder byggeprojektet, før du har ansøgt og fået godkendt din ansøgning til energitilskud.