Rejser & Oplevelser

Disse byer drømmer danskerne om

Disse storbyer vil danskerne gerne besøge

”At rejse er at leve”. Sådan lyder det berømte citat fra H.C. Andersens ”Mit Livs Eventyr fra 1855. 160 år senere er danskerne stadig rejsefanatikere af allerbedste skuffe. Vi drømmer os væk hjemmefra til eksotiske lande med hvide sandstrande, azurblåt hav og spændende kulturer.

Foruden naturskønne seværdigheder er vi danskere pjattede med verdens storbyer, der invaderer vores drømme og får os til at hive pengepungen frem. Spørgsmålet er imidlertid, hvilke byer vil danskerne helst tage til, hvis de selv kunne vælge? Det spørgsmål får du svar på her.

5. Johannesburg

Johannesburg

I Sydafrikas pumpende hjerte ligger Johannesburg, der fortsat er under stor udvikling, og som formår at indeholde enorme kontraster, som blandt andet giver byen sin ekstravagante charme. Byen er under oprejsning efter 20 års recession og ser nu frem mod en lys fremtid.

Indre by, der tidligere var en no-go zone for turister, er nu blevet en skattekiste af herlige overraskelser. Her er der mulighed for at tage på eksorbitante shopping-eventyr, kulturrige udflugter gennem byens museer eller på kulinariske rejser hos byens restauranter. Mærk historiens vingesus, indånd stemningen og oplev en by, der genfødes til storhed. Sydafrika er klart et besøg værd.

4. Shanghai

Shanghai

Fra arkitekturikoniske landemærker og en charmerende gammel by til den franske koncessions florafulde baggård indbyder Shanghai sine gæster til at vandre rundt i timevis. Det er en by fuld af hemmeligheder og turistuudforsket territorier.

Placeret mod den kinesiske østkyst ulmer Shanghai som en sovende vulkan. Kun få byer i verden formår at udtrykke så meget historie, glamourøsitet, mystik og eksotisme som Shanghai – det gør byen til et uundgåeligt stop for rejselystne danskere.

 

3. Havana

Havana

Luk øjnene og forestil dig, at du er der. Mærk solen i de varme himmelstrøg kærtegne din hud, mens guitarer og sangstemmer i symbiose svæver over synkoperet trommespil i latinske rytmer. En bølge slår kraftigt mod de høje, algebefængte mure, og din opmærksomhed falder på de tykke mænd med Hemingwayskæg og tunge cigarer i mundvigen.

Cubas juvel, hovedstaden Havana, er et samsurium af indtryk, der balancerer på mere end 50 års gennemhæderlig pligtforsømmelse. Den er uforskammet autentisk med dens rige, fandenivoldske historie og placering alene i det store, endeløse Atlanterhav. Det er en by fanget i sin egen tid, og derfor er danskerne vilde med den.

 

2. Bangkok

Bangkok

Thailands farverige metropol Bangkok er særpræget, febrilsk og levende. Det er de store kontraster, der giver the City of Angels sin rige, polyfacetterede personlighed, som på en og samme tid virker kaotisk og idyllisk.

Same same, but different. Den kendte thailandske T-shirts filosofi opsummerer et besøg i denne spektakulære hovedstad. En by, der både er særdeles familiær og eksotisk på en og samme tid. Det skal du bare opleve.

 

1. New York

New York

Også kendt under navne som ”the Big Apple”, ”Gotham” og ”Byen, der aldrig sover” er New York USA’s mest folkerige by, og nummer 1 på listen over byer, som danskerne gerne vil til. Og det er med god grund. For den ikoniske skyline over Manhattan og den særprægede arkitektur er et særsyn uden lige, der kan få de fleste til at tabe kæben af ren og skær begejstring.

New York City, der ofte associeres med Frihedsgudinden, Times Square og Central park kan tilfredsstille enhver rejsesult, hvilket gør byen til en attraktiv destination i danskernes drømme. Med aktiviteter og attraktioner til store som små, gamle som unge, tykke som tynde er byen bestemt et besøg værd. Det er bare at komme af sted.