Bolig

Din guide til en god fest

Det rette lokale er en vigtig faktor når man skal holde en god fest

På nuværende tidspunkt er vi inde i højsæsonen for konfirmationer, hvorfor jeg vil skrive lidt om hvad man kan gøre for at få en god fest. Det behøver selvfølgelig ikke være en konfirmation man skal holde, det kan også være andre festlige lejligheder som bryllupper, barnedåber, runde fødselsdage eller lignende begivenheder, hvor man samler hele omgangskredsen til en god fest. Uanset hvilken fest du skal holde kan tuxen.dk hjælpe dig med udstyr, der adskiller din fest fra andre lignende fester.

Find et passende selskabslokale

Når man skal holde en god fest skal man først og fremmest have et sted at holde festen. Man kan købe den færdige pakke, hvor man køber et lokale på en restauration, et hotel eller lignende, og så får mad og servering med i købet. Dette er som regel den dyreste løsning, og giver som regel en fest, der kører på skinner og hvor man som vært kan slappe mere af, fordi der er andre, der tager sig af de praktiske ting. Ulempen ved disse fester er, udover prisen, at det hele nemt kan blive lidt stift, fordi det er presset rammer ned over folk. Det er svært at sætte sit personlige præg på festen på denne måde, blandt andet fordi tjenerne, der jo er på arbejde der hver dag, er med til at give et indtryk af, at det er en fest som alle andre. En god løsning er at finde et selskabslokale af passende størrelse, og så selv skabe en fest, som man selv vil have det.

Lej udstyret til en god fest

Et selskabslokale har sjældent nogle gode anlæg, hvorfor man kan overveje at leje det udstyr, der skal til, for at gøre festen speciel. Det kan være et godt anlæg med nogle gode højtalere, som kan danne ramme om et brag af en fest. Det kan også være at man har behov for en storskærm for at gøre festen til noget specielt. Uanset hvad, kan man kontakte Tuxen AV-Center og få hjælp til at finde det rette udstyr, for at gøre det til en god fest.

Sammensæt festmenuen

En god fest indeholder et vist traktement, så man skal selvfølgelig sørge for at folk kan få mad og drikke. At stå for maden selv er særdeles tidskrævende, også selvom man har familie der kan hjælpe lidt til. Derfor er den bedste løsning som regel at få maden leveret udefra, så man har tid til sine gæster. Det kan godt være at det kan gøres billigere ved selv at lave maden, men det er ærgerligt at bruge så meget tid og så mange kræfter på at holde en fest, hvor man står i køkkenet det meste af tiden, enten i gang med madlavning eller oprydning. Når du skal finde en menu, så prøv at tænke over at sammensætte en menu, der passer sammen i stedet for at vælge retterne enkeltvist, uden at tænke over sammenhængen.

Eksempel på en lækker forret til festen
Et godt eksempel på en lækker forret, men husk at den skal passe sammen med resten af menuen.

Når dagen for festen oprinder, så husk at tænk over at være en god vært, så det ikke kun er dig, men alle dine gæster, der har en god dag.