Bolig

Derfor skal du købe en tørretumbler

contentinfoHvis ikke du allerede har en tørretumbler, er det på tide at få købt en. Der findes et hav af billige kondenstørretumblere og aftrækstørretumblere, som kan være med til at gøre dit liv en hel del nemmere. I stedet for at du selv skal stå og hænge alt det våde vasketøj op, kan du på få sekunder smide det i tørretumbleren og have det tørt og klart på kun få timer. Hvis du lufttørrer vasketøjet, kan der let gå flere dage før, det egentlig er tørt, hvis du tørrer indenfor. Desuden kan det også lede til fugtskader i hjemmet, fordi væggene suger den våde damp fra tøjet til sig. Der er derfor ingen tvivl om, at det er en stor fordel at investere i en tørretumbler til dit hjem.

Hvilken tørretumbler skal jeg vælge?

Hvis du aldrig har købt tørretumbler før, kan det være svært at vide, hvilken du skal vælge. Der findes overordnet set to typer af tørretumblere; kondens- og aftrækstørretumblere. De har nogle forskelle, som du bør notere dig, hvis du vil vælge den rette model til din bolig.

En kondenstørretumbler er designet til at kunne stå alle steder i hjemmet. Du skal ikke tilkoble den noget afløb eller aftrækskanal igennem muren. Dampen fra det våde vasketøj føres altså ikke ud igennem en kanal men samles derimod i en kondensbeholder. Denne skal naturligvis tømmes, når den er fuld, hvis du vil sikre, at dit tøj bliver tørt.

En aftrækstørretumbler skal tilsættes en aftrækskanal igennem et hul i muren. Det skal den, fordi det er den vej igennem, dampen fra tøjet forsvinder ud. Det er dog de færreste nyere huse, som har et hul i muren til en aftrækskanal, og det kan være dyrt og besværligt at få lavet. Derfor bruger mange nu om dage kondenstørretumblere.